Podpora druhové pestrosti živočichů

jednodenní
Datum
Místo Pardubice
Věk 0–99 let
Cena bez poplatku
Kontaktní osoba Jana Švaříčková
+420 736 697 306
janasvarickova@brontosaurus.cz

Co na nás čeká

 

Zajímá tě, jak můžeme podpořit pestrost živočichů v přírodě a krajině?

 

Přijď a dozvíš se, které skupiny živočichů jsou nejohroženější, co s tím můžeš dělat a jaké jsou dnešní ochranářské trendy. Představíme ti, jak podpořit ptáky vyvěšováním ptačích budek a jejích čištěním, péčí o doupné stromy nebo umisťováním berliček, bidýlek pro dravce. Dozvíš se, jak instalovat zábrany pro ochranu obojživelníků při tahu za rozmnožováním a jak vytvořit hadník pro podporu plazů. Zjistíš, jaké rostliny podpoří výskyt ohrožených druhů hmyzu a koho podpoří domek pro hmyz. Tento seminář z naší úspěšné série seminářů Dobrovolnictví pro přírodu za časů klimatické změny pořádáme už podruhé, přijď inspirovat sebe a svými nápady i ostatní!

 

Seminář je určený pro aktivní občany, kteří chtějí realizovat drobná prospěšná opatření v krajině. Také pro stávající i nové organizátory z environmentálních neziskových organizací či z organizací pracujících s dětmi a mládeží či pro členy místních akčních skupin.

Co, kde a jak

Seminář se bude konat ve středu 17. 5. 2023 od 9:30 do 16:00 v Pardubicích v Ekocentru Paleta (Štolbova 2874). Termín pro přihlášení na seminář je pátek 12. 5. 2023 do 15 hodin.

 

Seminář pořádáme ve spolupráci s Ekocentrem Paleta.

 

Účast na semináři je zdarma. Projekt podpořila Nadace OSF v rámci programu Active Citizens Fund, jehož cílem je podpora občanské společnosti a posílení kapacit neziskových organizací. Program je financován z Fondů EHP a Norska. 

 

Stravu si zajišťují účastníci sami, ale plánujeme se domluvit na společném obědě v blízkosti přednáškové místnosti a pokusíme se zohlednit případná stravovací omezení. Bude zajištěno drobné občerstvení s kávou a čajem.

 

S sebou si prosím vezměte psací potřeby a zápisník.

 

Další informace o semináři včetně podrobnějšího programu upřesníme přihlášeným účastníkům v dostatečném předstihu před akcí. Pokud byste zjistili, že se semináře například ze zdravotních důvodů nemůžete zúčastnit, dejte nám to prosím co nejdříve vědět.

Malá ochutnávka

Lektoři tohoto semináře jsou Jana Švaříčková, Ivo Hertl, Mojmír Vlašín a Jiří Procházka.

Jana Švaříčková v Hnutí Brontosaurus koordinuje projekt Dobrovolnictví pro přírodu za časů klimatické změny, jehož součástí je i tento seminář. Věnovala se druhové ochraně živočichů v Agentuře ochrany přírody a krajiny ČR.

Ivo Hertl je ornitolog a v České společnosti ornitologické se věnuje ptákům využívajícím dutiny stromů. V Českém svazu ochránců přírody se zasazuje o zřizování obecních rezervací.

Mojmír Vlašín prosazuje zájmy ochrany přírody. Působil v Ekologickém institutu Veronica. Věnuje se výzkumu a ochraně především obojživelníků, plazů a netopýrů.

Jiří Procházka je entomolog a věnuje se ochraně přírody a dřevokaznému hmyzu. Působí v Moravském zemském muzeu a v Hnutí Brontosaurus Kolovrátek.

 

Srdečně vás zveme také na další semináře ze série Dobrovolnictví pro přírodu za časů klimatické změny.

Najdete je zde: https://brontosaurus.cz/kurzy-a-prednasky/

Projekt podpořila Nadace OSF v rámci programu Active Citizens Fund, jehož cílem je podpora občanské společnosti a posílení kapacit neziskových organizací. Program je financován z Fondů EHP a Norska. #sodvahou

Organizační tým

Těší se na tebe Jana.
Pořádá HB

Kontakt

Kontaktní osoba: Jana Švaříčková
E-mail: janasvarickova@brontosaurus.cz
Telefon: +420 736 697 306