Krajina, zemědělství a život

jednodenní
Datum
Místo on-line na FB Hnutí Brontosaurus
Věk 10–99 let
Začátek akce
Cena bez poplatku
Kontaktní osoba Dalimil Toman
+420 605 763 112
dobrovolnictvi@brontosaurus.cz

Co na nás čeká

Zemědělství, krajina a život spolu úzce souvisí.

Pojďme se spolu podívat na současný stav a zamyslet se nad několika zásadními otázkami: Co dnes nejvíce trápí českou a moravskou krajinu? Jaký vliv na to má současné zemědělství? Co by se mohlo a mělo změnit ve způsobu hospodaření ve vztahu ke krajině a půdě?

Co, kde a jak

Jakým způsobem ovlivňují zemědělské dotace podobu českého a moravského zemědělství? Jak by měly být nastaveny, aby jimi podporované hospodaření bylo z hlediska péče o krajinu udržitelné a nedevastovalo pestrost života kolem nás?

On-line přednáška Martina Rexy z Hnutí DUHA

Dobrovolnická pomoc

.

Malá ochutnávka

Martin Rexa Vystudoval environmentální studia na Masarykově univerzitě v Brně. Absolvoval stáž v kanceláři Friends of the Earth Europe v Bruselu v programu Food, agriculture & biodiversity. Od března roku 2020 se v Hnutí DUHA věnuje tématu zemědělství a jeho vztahu ke krajině a biodiverzitě a také Společné zemědělské politice. Věří, že změna k udržitelnějšímu modelu hospodaření s půdou a krajinou je možná. Miluje chození po horách, věnuje se také hudbě a skautingu a pracoval jako koordinátor programu Akce příroda Hnutí Brontosaurus.

Organizační tým

Těší se na tebe Martin Rexa.
Pořádá HB

Kontakt

Kontaktní osoba: Dalimil Toman
E-mail: dobrovolnictvi@brontosaurus.cz
Telefon: +420 605 763 112