V času je místa dost

akce příroda
víkendovka
Datum
Místo Zastávka, Rychlebské hory
Věk 15–27 let
Cena 200/250
Kontaktní osoba Františka
+420 725 925 798
vikendovka.zastavka@brontosaurus.cz
Akce je vhodná i pro ty, co s námi jedou poprvé.

Co na nás čeká

Zapadající slunce zalévá zlatou září sad, ve kterém jsi strávil pestrý den. Stromy hází dlouhé stíny na posečenou trávu a ty si užíváš výhled na paletu podzimních barev v krajině. Ticho, klid, příroda… Vypadá to jako by se čas zastavil a ty s ním. Najdeš se někde mezi prostorem a časem. Zamyslíš se. Pohlédneš na opečovávaný sad, který tu pod tvýma rukama ožil. A také na to, jak ožil tvůj den.

Co, kde a jak

Čeká tě dobrovolnicko-zážitková víkendovka v atmosférickém prostředí Zastávky v Rychlebských horách v Jeseníkách. Budeme se starat o prostředí bývalé osady Zastávka a o místní původní odrůdy ovocných dřevin. Na akci potkáš kromě organizátorů také dvanáct podobně naladěných mladých lidí, co jsou otevření dobrodružství, smysluplně prožitému času v přírodě a touze po sobě něco zanechat. Teplé přístřeší nám během akce nabídne v centru Zastávky domeček zvaný Hobitín, na akci si budeme vařit chutné vegetariánské jídlo. Víkendovka je otevřená všem mladým lidem ve věku 15 až 27 let. Cena akce je 200 Kč pro členy Hnutí Brontosaurus, 250 Kč pro nečleny. Pokud máš nějaké dotazy, neváhej se obrátit na kontaktní osobu.

Dobrovolnická pomoc

Hlavní náplní práce bude údržba dané lokality a její příprava na zimu. V rámci práce budeme opravovat oplocenky v ovocném sadu, kde rostou původní odrůdy místních dřevin, zpracovávat a opravovat dřevo a další - práce se bude odvíjet podle aktuálních potřeb a toho, co bude potřebovat stihnout připravit v rámci podzimních měsíců.

Malá ochutnávka

Víkendovku pořádá Základní článek Hnutí Brontosaurus Rozruch. Jsme skupinka nadšených lidí, kteří rádi jezdí do přírody a rádi o ni pečují. Užíváme si spoustu zábavy a společně stráveného času. Jezdíme pomáhat do Krkonoš, na Šumavu, do Českého krasu a mnoho dalších míst v Česku, kde na našich akcích sázíme stromy, kosíme louky, obnovujeme mokřady nebo jinak pomáháme s péčí o krásná a chráněná místa v naší krajině. Zároveň se jedná o absolventskou víkendovku účastníků Cestiček, která je garantována zkušeným organizátorem.

Organizační tým

Těší se na tebe Amálka, Františka, Kuba a Péťa.
Pořádá Rozruch

Kontakt

Kontaktní osoba: Františka
E-mail: vikendovka.zastavka@brontosaurus.cz
Telefon: +420 725 925 798