Na kus řeči: s mamutem

akce příroda
víkendovka
Datum
Místo CHKO Pálava
Věk 15–33 let
Cena 250
Kontaktní osoba Iči
+420 730 929 251
palava@brontosaurus.cz
Akce je vhodná i pro ty, co s námi jedou poprvé.

Co na nás čeká

KAPACITA VÍKENDOVKY JE JIŽ NAPLNĚNA. MŮŽETE SE PŘIHLÁSIT JAKO NÁHRADNÍCI. :) Nacházíš se „30 000“ let př. n. l. Ty a tví soukmenovci jste se právě usídlili pod velkými bílými skalami znaveni z dlouhé cesty. Abyste dokázali zkrotit zdejší nehostinnou krajinu a vybudovat civilizaci, bude potřeba vyvinout spolupráci a porozumět sobě navzájem (a sobě samému).

Co, kde a jak

Víkendovka se koná na Pálavě, ve spolupráci s CHKO Pálava. Sejdeme se v pátek v podvečer někde v okolí Mikulova a společně se seznámíme a vydáme na místo spaní, na správu CHKO. V sobotu nás čeká dobrovolnická práce a odpoledne pár aktivit zaměřených na porozumění si s ostatními i sám se sebou. Samozřejmě nebude chybět ani pokec, sezení u ohně s kytarou nebo zajímavé povídání o Pálavě a pálavské přírodě. V neděli dopoledne nás čeká ještě program a kolem oběda se rozloučíme a rozjedeme zase zpět do svých domovů. Spát budeme v budově, na správě CHKO, na vlastních karimatkách a ve vlastním spacáku. Vařit si budeme společně chutné vegetariánské jídlo. Na akci vítáme všechny mladé lidi ve věku 15 až 33 let. Cena akce je 250 Kč. Cena zahrnuje ubytování, materiál a stravu na celý víkend.

Dobrovolnická pomoc

Co by to bylo za brontosauří akci bez dobrovolnické pomoci? Budeme pomáhat pracovníkům CHKO Pálava s péčí o tuto chráněnou oblast. Nejspíše pomůžeme s vyřezáváním náletů, stahování pořezaného dřeva a s péčí o louky, aby nezarůstaly náletovými dřevinami a uchovali si svoji druhovou bohatost. Dobrovolnická pomoc se ještě upřesní v průběhu podzimu.

Malá ochutnávka

Víkendovku pořádají tři základní články Hnutí Brontosaurus - Chudák Svišť, Rozruch a na pomoc jsme si přizvali ještě kamarády ze základního článku Orchis. Jsme skupina nadšených lidí, kteří chtějí pomáhat přírodě a zároveň si chtějí užít spoustu zábavy a smysluplně strávený společný čas. Pravidelně jezdíme pomáhat třeba na Portu Coeli, do Českého Krasu, na Žítkovou a na další lokality. Pálava je pro nás lokalitou úplně novou, ale již se těšíme, co zde objevíme.

Organizační tým

Těší se na tebe Matěj, Eliška, Iči a Pája.
Pořádá Chudák Svišť, Orchis, Rozruch

Kontakt

Kontaktní osoba: Iči
E-mail: palava@brontosaurus.cz
Telefon: +420 730 929 251