(Z)Lomek minimalismu

akce příroda
víkendovka
Datum
Místo Lom Stará Ves u Bílovce / Zámek Bravantice
Věk 15–22 let
Začátek akce
Cena 300
Kontaktní osoba Danča Paličková
+420 732 690 403
palickova.danda@gmail.com
Akce je vhodná i pro ty, co s námi jedou poprvé.

Co na nás čeká

Potřebuješ zpomalit? Hledáš cestu z konzumu? Chceš potkat lidi s podobnými úvahami a inspirovat se minimalismem? Vydej se s námi do divočiny opuštěného lomu a vyčisti svou mysl, i zarůstající louku.
Čeká tě zážitkový program i workshop, ze kterého si odvezeš vlastní výrobek.
Možná i sobotní účast, každá ruka se hodí ;)

Co, kde a jak

Čeká tě odstraňování náletů nebo kosení přírodní lokality. V případě zlého počasí nabídneme pomoc na Zámku Bravantice. Tuto garantovanou víkendovku připravuje tým absolventů kurzu Cestičky 2022.
Za dobrého počasí budeme spát přímo v lomu pod přístřeškem nebo úplně pod širým nebem. V případě špatného počasí bude možné spát v tělocvičně ve vlastním spacáku na karimatce.
Stravu připravíme z místních surovin vč. vajíček a masa z volného chovu. Bude alternativa i pro nahlášené vegetariány. Sejdeme se v pátek na gymnáziu v Bílovci a rozloučíme se v neděli po dopoledním programu.

Dobrovolnická pomoc

Všímáš si, že z krajiny mizí pestrost? Chceš vrátit do přírody hmyz, obojživelníky, plazy nebo dravce? Přemýšlíš, jak může lidská činnost přispět ke stabilitě krajiny?
Tak se stav do opuštěného kamenolomu ve Staré Vsi a zjistíš, že i těžba může vnést do krajiny něco dobrého. Navštiv Přírodní park Oderské vrchy, kde byla lidská činnost v harmonickém souladu s přírodou a snažíme se v tom pokračovat. Zjistíš, že bezlesí je v krajině taky potřeba.

Malá ochutnávka

Je to už druhý rok obnovené činnosti našeho článeku v regionu, máme za sebou tyto akce: 2x týdenní letní (Z)lom, víkendový Jarní a Podzimní (Z)lomek.
Máme štěstí na zapálené účastníky i organizátory, užili jsme si spolu spoustu příjemných i nepříjemných, zábavných a oboustranně obohacujících chvil. Koukni na pár střípků...

Organizační tým

Těší se na tebe Veru Vavrečková, Lucia Urbanová, Danča Paličková, Gabi Nagypal a Baru Dedková.
Pořádá Chudák Svišť

Kontakt

Kontaktní osoba: Danča Paličková
E-mail: palickova.danda@gmail.com
Telefon: +420 732 690 403