V proudu Šumavy

akce příroda
víkendovka
Datum
Místo Šumava
Věk 15–26 let
Cena 240
Kontaktní osoba Lukáš
+420 607 008 303
vikendovka.sumava@brontosaurus.cz
Web akce: facebook.com/events/640257913892907
Akce je vhodná i pro ty, co s námi jedou poprvé.

Co na nás čeká

NA AKCI NÁM ZBÝVÁ NĚKOLIK POSLEDNÍCH MÍST PRO KLUKY!

Znáš na Šumavě každou stezku a máš pocit, že už tě nic nemůže překvapit? Nebo se ti doteď vyhýbala a držíš se radši jiných lokalit?

Zkus na chvíli odhodit všechny své zvyky a svá očekávání. Poznej krásu Šumavy zblízka, z jiné perspektivy, ochutnej ji tentokrát plnými doušky.

Nech se strhnout proudem proto, abys z něj potom mohl zase ve správnou chvíli vybočit. Stačí vzít lopatu, a z napřímeného koryta se znovu stane meandrující řeka. Stačí víkend na Šumavě, aby se znovu rozproudilo něco i v tvém životě?

V proudu Šumavy je dobrovolnicko zážitková víkendovka, během které budeme pomáhat s obnovou šumavských rašelinišť, poznávat šumavskou přírodu a třeba najdeme i nějaké nové proudy v našich životech.

Co, kde a jak

Bydlet a spát budeme pravděpodobně uvnitř ve vlastních spacácích, ale informace o zázemí ještě brzy upřesníme. Vařit si budeme společně chutné vegetariánské jídlo.

Víkendovka je určená pro všechny účastníky ve věku 15 až 26 let. Těšit se můžeš na partu 12 podobně smýšlejících lidí a 4 podnikavých organizátorů a organizátorek.

Cena akce je 240 Kč, pro členy HB 200 Kč.

Přihlásit se můžeš zde: https://forms.gle/53aTYbd1Y1iHq5AG7

Pokud máš nějaké dotazy, můžeš psát na mail vikendovka.sumava@brontosaurus.cz

Více najdeš také na webu: https://brontosaurus.cz/dobrovolnicke-akce/detail/14369/

Dobrovolnická pomoc

Obnova mokřadních biotopů, na které se budeme dobrovolnickou prací podílet, je jednou z možných cest ke snižování dopadů klimatické změny. Mnohé z mokřadů, na Šumavě především rašeliniště, jsou ostrovy biologické rozmanitosti, kde nachází své přirozené prostředí nespočet vzácných rostlinných i živočišných druhů.

Mokřady hrají nezastupitelnou roli v hydrologii krajiny a koloběhu vody, čímž působí velmi příznivě na místní podnebí. Pokud by tě zajímalo ještě víc, můžeš se podívat na webové stránky projektu “Život pro mokřady” https://life.npsumava.cz/.

V minulých letech jsme pomáhali zahrazovat odvodňovací kanály na lokalitách bývalých mokřadů.

Malá ochutnávka

Víkendovku pořádá Základní článek Hnutí Brontosaurus Rozruch. Jsme skupinka nadšených lidí, kteří chtějí jezdit do přírody a pečovat o ni a zároveň si chtějí užít spoustu zábavy a společně stráveného čas. Jezdíme pomáhat do Krkonoš, na Šumavu, do Českého krasu a mnoho dalších míst v Čechách a na našich akcích sázíme stromy, kosíme louky, obnovujeme mokřady nebo jinak pomáháme s péčí o krásná a chráněná místa v naší krajině.

Akce V proudu Šumavy probíhá ve spolupráci se Správou Národního parku Šumava a je již třetí akcí na této lokalitě.

Organizační tým

Těší se na tebe Káťa, Lukáš, Teja, Káťa.
Pořádá Rozruch

Kontakt

Kontaktní osoba: Lukáš
E-mail: vikendovka.sumava@brontosaurus.cz
Telefon: +420 607 008 303
Webová stránka: odkaz