Dvě můry nad plamenem

dobrovolnická
prázdninová
Datum
Místo Veltrusy
Věk 18–35 let
Cena 500
Kontaktní osoba Kryštof Benatzky
+420 737 161 906
mury.nad.plamenem@email.cz
Web akce: fenix.brontosaurus.cz/dve-mury-nad-plamenem/

Co na nás čeká

Kolem něj zavanul lehký vánek, který přinesl jemnou vůni bezu a cedrového dřeva. Podlaha sálu se mírně zavlnila vzdálenými, ale ladnými kroky. Ucítil pohled na svých zádech. Nadechl se a pomalu se otočil. Stáli daleko od něj, ukryti v příšeří. Běžný člověk by je nespatřil. On však ano. Byl zvyklý, že vidí a slyší více než všichni ostatní. Věděl, s kým má tu čest. Byli to mágové: černokněžníci a čarodějky. Pozorovali jej. Zahalení v elegantních šedivých pláštích. Působili jemně a křehce… téměř jako noční motýli. Ale on věděl, že první dojem v jejich případě vždycky klame a že pod nenápadným zevnějškem se skrývají extravagantní osobnosti obdařené jen těžko přestavitelnou mocí. Mágové jej zkoumavě pozorovali. A měli důvod. To on byl nečekaným hostem jejich konventu. Proč byl pozván? Co jej čeká? Co ještě kromě lustrů visí ve vzduchu? A jaké nebezpečí číhá v přítmí i v zářivých plamenech?

Co, kde a jak

Dvě můry na plamenem jsou zážitkovou a dobrovolnickou akcí. V praxi to znamená, že se po snídani věnujeme cca pět hodin dobrovolnické práci v areálu zámku. Po obědě následuje polední klid, který je možné využít k odpočinku, hraní deskových her, procházkám, návštěvě cukrárny… čili v podstatě k čemukoliv, na čem se domluvíme. Večer (a nezřídka i noc) potom patří společnému hernímu programu, který bude založen na hraní postav (tzv. LARPU). Tyto postavy načas obydlí neobyčejný, nebezpečný a magický svět volně inspirovaný poetikou Zaklínače z dílny Andrzeje Sapkowského. Ubytovaní budeme v Alpské hájovně, pitoreskní stavbičce v samém srdci parku. Spát budeme v jejím podkroví, na zemi ve vlastních spacácích. K dispozici bude kuchyňka, kde si budeme vařit vegetariánské dobroty, jídelna, WC i sprchový kout. A samozřejmě ti nejlepší sousedé na světě: zámečtí daňci.

  • Strava: ne-vegetariánská, vegetariánská

Dobrovolnická pomoc

Říční ostrov na Vltavě, barokní perla, skvost romantického krajinářství, okrasný statek, kulturní i přírodní památka….to všechno představují Veltrusy. V rámci dobrovolnické práce budeme správcům areálu pomáhat s údržbou zeleně, povrchu i zařízení parku (lavičky, mostky, značení).

Na akci budeme pracovat 5 dní, každý den zhruba 6 hodin.

Malá ochutnávka

Organizační tým

Těší se na tebe Ája, Kuba, Žirafa a Kryštof.
Pořádá Fénix

Kontakt

Kontaktní osoba: Kryštof Benatzky
E-mail: mury.nad.plamenem@email.cz
Telefon: +420 737 161 906
Webová stránka: odkaz