Alenka v krasu divů

akce příroda
víkendovka
Datum
Místo Český kras
Věk 15–26 let
Cena 200
Kontaktní osoba Veronika
+420 731 231 408
scholzova.veronika@gmail.com
Web akce: facebook.com/events/1316134618819047/?acontext=%
Akce je vhodná i pro ty, co s námi jedou poprvé.

Co na nás čeká

"Alenku už mrzelo sedět na břehu vedle cesty a nic nedělat.... a tu vedle ní přeběhl Bílý Králík s červenýma očima. Nebylo na tom nic zvláštního a nijak podivné to Alence nepřipadalo, když Králík prohodil: Jeje! Jeje! Přijdu pozdě." Chceš se ponořit hlouběji do příběhu i své mysli, kde se může stát cokoli? Už tě nebaví jen sedět u cesty a nic nedělat? Chceš pomoci se zachováním malebné české stepi a obejvovat při tom krásy Českého krasu? Pak je tato akce přímo pro tebe stvořená. Užijeme si spoustu krásných výhledů při práci i procházkách krajinou a dozvíme se spoustu zajímavého o této chráněné krajinné oblasti. Programovou část víkendu budou tvořit aktivity na uvědomění si, kým jsi a kde se právě v životě nacházíš.

Co, kde a jak

Zázemí nám poskytne Kubrychtova bouda v Českém krasu nedaleko Bubovických vodopádů v těsné blízkosti Národní přírodní rezervace Karlštejn. V Kubrychtově boudě není zavedena elektřina, můžete se tak těšit na romantické večery při svíčkách. Vařit si budeme sami na kamnech nebo plynovém vařiči, výbornou vegetariánskou stravu pod vedením zkušených organizátorek - kuchařek. Bude nás dohromady do 15 lidí, přičemž na víkendovce jsou vítání všichni ve věku od 15 do 26 let, ideální je pro prvoúčastníky.

Dobrovolnická pomoc

Během víkendu budeme vystříhávat a pálit křoví, kterým zarůstají stepi a pastviny Českého krasu, čímž zamezují růstu chráněným druhům rostlin.

Malá ochutnávka

Víkendovku pořádá Základní článek Hnutí Brontosaurus Rozruch. Jsme skupinka nadšených lidí, kteří chtějí jezdit do přírody a pečovat o ni a zároveň si chtějí užít spoustu zábavy a společně stráveného času. Jezdíme pomáhat do Krkonoš, na Šumavu, do Českého krasu a mnoho dalších míst v Čechách a na našich akcích sázíme stromy, kosíme louky, obnovujeme mokřady nebo jinak pomáháme s péčí o krásná a chráněná místa v naší krajině.

Organizační tým

Těší se na tebe Veronika.
Pořádá Rozruch

Kontakt

Kontaktní osoba: Veronika
E-mail: scholzova.veronika@gmail.com
Telefon: +420 731 231 408
Webová stránka: odkaz