(Ne)Lež?!

akce příroda
víkendovka
Datum
Místo Mníšek pod Brdy
Věk 18–26 let
Cena 99
Kontaktní osoba Petr Wawrosz
+420 777 189 183
wawi68@seznam.cz
Akce je vhodná i pro ty, co s námi jedou poprvé.

Co na nás čeká

Co je pravda, a co dezinformace, fake news, hoax, fáma, výmysl? Komu věřit a komu ne? Který zdroj je důvěryhodný? Jak to poznat? Na víkendovce se zážitkovu formou ponoříme do světa informací a dezinformací. Vyzkoušíme si, jak snadno či nesnadno se dá trolit, budete se muset rozhodovat na základě údajů, jež nebude lehké ověřit a budeme si prakticky ukazovat, jak pravdu a nepravdu od sebe odlišit, co dělat, když někdo dezinformace šíří.

Co, kde a jak

Sraz bude v pátek okolo 19.00 na náměstí v Mníšku pod Brdy. Přesuneme se cca kilometr na louku u Zadního rybníka, kde budeme spát ve vlastních stanech. K dispozici tam bude další zázemí, místo na vaření apod. V sobotu dopoledne a částečně odpoledne budeme pracovat. V sobotní odpoledne nás čeká velká hra na principu LARPu, v neděli potom zážitkově edukativní program k rozpoznávání dezinformací a jak na ně. Skončíme v neděli okolo 14.00.

Dobrovolnická pomoc

Pomůžeme s úpravou starého sadu u Zadního rybníka – odstraníme uschlé dřeviny, odpadky, suť, nějaký stavení materiál, starou trávu, prosvětlíme část pozemku apod. Město Mníšek pod Brdy by rádo prostor, jež navazuje na upravenou louku, rozšířilo, aby sloužil místním i turistům.

Malá ochutnávka

Na stejném místě jsme pracovali už v říjnu 2020. Problematikou dezinformací jsme se zabývali i na dalších víkendovkách.

Organizační tým

Těší se na tebe Wawi, Petra, Martin, Lukáš, Luboš.
Pořádá Rozruch

Kontakt

Kontaktní osoba: Petr Wawrosz
E-mail: wawi68@seznam.cz
Telefon: +420 777 189 183