Po tornádu: pomoc vinařům v Moravské Nové Vsi

víkendovka
Datum
Místo Moravská Nová Ves
Věk 16–99 let
Začátek akce
Cena bez poplatku
Kontaktní osoba Daniela/Dalimil
+420 605 763 112
pomoc@muni.cz

Co na nás čeká

MUNI POMÁHÁ ve spolupráci s Ekocentrem Dúbrava Hodonín, Hnutím Brontosaurus a Diecézní charitou Brno pořádají o víkendu další dobrovolnickou akci v TORNÁDEM zasažené oblasti. Tento víkend budeme pomáhat ve Vinařství Ježková. Provozovatelka vinařství a její rodina mají zničený dům i velkou část úrody ve vinohradech. Na péči o zbytek zachráněné úrody není tolik času a s tím můžeme pomoci!

Co, kde a jak

Na programu bude práce ve skladu, ale především zelené práce na vinici. Není potřeba speciální dovednosti nebo zkušenosti, do všeho vás na místě zasvětí pracovníci vinice. Práce na vinohradu má však svá specifika a začíná se kvůli slunku opravdu brzy. Proto výjezd z Brna směřujeme na 6:00, abychom se všichni sešli před 7h na adrese Pod Kostelem 497, Moravská Nová Ves a společně se přemístili na vinici

Dobrovolnická pomoc

Pomáhat se bude rodinám vinařů zasažených tornádem. Ve vinohradech, vinařském skladu, popř. dle potřeby jinak.

Malá ochutnávka

Lidé z MUNI pomáhá, Hnutí Brontosaurus, Diecezní charity Brno a Ekocentrum Dúbrava se spojili a budou pro vás chystat smysluplnou pomoc dobrovolníků přes víkendy, včetně úvodního nainstruování co, kam, jak, proč a hlavně v klidu a s rozmyslem. Je dobré se kliknout do události a přijet nejpozději na ranní info setkání. Přes týden se vždy pro vás nachystá, co je potřeba dělat, na info setkání se vše dozvíte. Proč na některé aktivity je třeba hasičů, firem a specialistů, firemních vyúčtování pro pojišťovny + záruky od firem - ne dobrovolníků? Proč přijet a nejdřív s místními vypít třeba kafe, vyslechnout jejich příběhy, nehonit je a pak v klidu začít pomáhat i třeba s na první pohled lehkou drobnou prací?

Organizační tým

Těší se na tebe MUNI pomáhá, Hnutí Brontosaurus, Diecézní charita Brno, Ekocentrum Dúbrava.
Pořádá HB, RC HB Podluží

Kontakt

Kontaktní osoba: Daniela/Dalimil
E-mail: pomoc@muni.cz
Telefon: +420 605 763 112