Nejlepší přítel člověka je...člověk?

akce příroda
víkendovka
Datum
Místo Žítková, Hutiska
Věk 18–26 let
Začátek akce
Cena 150
Kontaktní osoba Amálka Chocholová
amalie.chocholova@gmail.com

Co na nás čeká

(akce je již naplněna) Přátelé voní jako společná řeč zážitků a blízkost člověčiny. Bolavé úsměvy a laskavé slovo vždy po ruce. Svěřování a důvěřování. A co prověřování? Jsi tu pro mě? Jsem tu pro tebe? Mraky zmrzlin, inside joky a mlčenlivé porozumění. Se smíchem a láskou pronesené nadávky a někdy tvrdost upřímnosti, ale stále v přítomnosti přítele. Člověk k člověku sedá, a tak vznikají ty nejlepší příběhy.

Co, kde a jak

Prázdninová akce “Nejlepší přítel člověka je … člověk?” je víkendová zážitková dobrovolnická akce pro mladé lidi (18-26 let). Během této akce kromě dobrovolnické pomoci přírodní lokalitě v obci Žítková v Bílých Karpatech zažiješ spoustu dalšího - seznámíš se s novým prostředím Žítkové s krásnou přírodou, poznáš partu podobně smýšlejících lidí a čekají Tě nové zážitky, na které budeš vzpomínat. Na Žítkové se sejdeme v pátek v podvečer, kdy se spolu pořádně seznámíme, očucháme lokalitu i místo na spaní a zahrajeme nějakou tu hru. V sobotu dopoledne Tě čeká dobrovolnická pomoc a odpoledne zážitkový program, při kterém se trochu zapotíš, ale nesmí chybět ani zamyšlení. Poslední den v neděli budeme pokračovat zážitkovým programem. Plánovaný konec akce je okolo poledne, kdy se rozloučíme nejen spolu navzájem, ale také se Žítkovou. Na Žítkové na nás čeká chalupa, která nám poskytne přístřeší na víkend. V chalupě budeme spát na karimatce ve spacáku. Chutná vegetariánská strava je zajištěná od páteční večeře do nedělního oběda. Ještě jsi s Hnutím Brontosaurus nikde nebyl a chceš jet poprvé? Nevadí. Tato víkendovka je vhodná jak pro začínající, tak pro zkušenější účastníky.

Dobrovolnická pomoc

V lokalitě Žítková - Hutiska budeme pomáhat s čištěním starých ovocných sadů, vyřezávat nálety, možná kosit louky nebo opravovat a udržovat výsadbu ovocných stromků. Jedná se o rozlehlehlou brontosauří lokalitu, kde se jistě najde užitečné práce dostatek.

Na akci budeme pracovat přibližně 6 hodin denně.

Malá ochutnávka

Organizační tým

Těší se na tebe Na akci se potkáš s Áďou, Amálkou, Sárou, Davčou a Matějem (garant Petr Kus).
Pořádá Orchis

Kontakt

Kontaktní osoba: Amálka Chocholová
E-mail: amalie.chocholova@gmail.com