MEZI ŘÁDKY DO POHÁDKY

akce památky
víkendovka
Datum
Místo Plumlov
Věk 16–26 let
Cena 149
Kontaktní osoba Pavel Bilík
+420 604 472 878
pav.bilik@gmail.com

Co na nás čeká

Není pohádka jako pohádka, není princ jako princ. Tenhle je skutečně jen jeden - Malý princ Antoina de Saint-Exupéryho, jedno z nejslavnějších děl moderní světové literatury. Malý princ, kouzelná pohádková bytost, přichází na naši zemi ze vzdálených vesmírných světů, aby se kdesi v africké poušti setkal s autorem našeho příběhu a zjevil mu tajemství své podivuhodné životní pouti. Ale zjeví mu vlastně daleko víc: tajemství čistého srdce, dobra a krásy. Je to opravdu líbezná knížka, která vám bude jistě právě tak milá a blízká, jako byla všem čtenářským generacím, a k níž se budete i později rádi vracet.

Čeká nás víkend plný silných zážitků inspirovaný příběhem malého prince. Procestujeme galaxii, navštívíme různé planety a seznámíme se s jejich obyvateli. Bude to cesta nádhernou růžovou a zároveň blátivou trnitou zahradou. Na každé cestě je krásné, že někde na konci skrývá svůj cíl. Našim cílem je, aby jste se na chvíli vrátili do dětství, podívali na svůj životní příběh srdcem.

Co, kde a jak

Dospělí si potrpí na číslice. Když jim vypravujete o novém příteli, nikdy se vás nezeptají na věci podstatné. Nikdy vám neřeknou: „Jaký má hlas? Které jsou jeho oblíbené hry? Sbírá motýly?“ Místo toho se vás zeptají: „Jak je starý? Kolik má bratrů? Kolik váží? Kolik vydělává jeho otec?“ Teprve potom myslí, že ho znají. Řeknete-li dospělým: „Viděl jsem krásný dům z červených cihel, za okny muškáty a na střeše holuby...“, nedovedou si ho představit.

Nepovíme vám kolik stojí zámek Plumlov, ale můžeme vás ujistit, že vás překvapí jeho kouzelná atmosféra ideální k vyprávění příběhů i pohádek, hraní her, vytváření nových přátelství, a v neposlední řadě poznávání sama sebe. Spát budeme na zámku na postelích, každý ve svém teplém spacáku. Teplo nám snad zajistí kamna a případně přímotop. Záchod a sprcha s teplou vodou je k dispozici. Jidlo bude zajištěno.

Dobrovolnická pomoc

„To je věc kázně,“ řekl mi později malý princ. „Když dám ráno do pořádku sebe, musím udělat pořádek na planetě. Je třeba se přinutit a pravidelně vytrhávat baobaby, hned jak je rozeznáme od růží, kterým se moc podobají, když jsou ještě maličké. Je to práce hrozně nudná, ale je velice snadná.“

Čeká nás jako malého prince vysekávání náletů baobab okolo zámku a dělání pořádku v půdních prostorách naší planetky zámku Plumlov.

Malá ochutnávka

„Kdo jsi?“ zeptal se malý princ. „Jsi moc hezká...“

„Jsem liška,“ řekla liška.

„Pojď si se mnou hrát,“ navrhl jí malý princ. „Jsem tak smutný...“

„Nemohu si s tebou hrát,“ namítla liška. Nejsem ochočena.

„Ó promiň,“ řekl malý princ.

Chvíli přemýšlel a pak dodal:

„Co to znamená ochočit?“

Organizační tým

Těší se na tebe a na víkendovce si tě ochočí Sára, Pavel, René, Svaťa a garant OHB Petr Kus.
Pořádá Orchis

Kontakt

Kontaktní osoba: Pavel Bilík
E-mail: pav.bilik@gmail.com
Telefon: +420 604 472 878