Voda a podpora přirozených funkcí krajiny

jednodenní
Datum
Místo Horka nad Moravou
Cena bez poplatku
Kontaktní osoba Jana Švaříčková
+420 736 697 306
janasvarickova@brontosaurus.cz

Co na nás čeká


POZOR, PŘIHLÁSIT SE MŮŽETE UŽ JEN JAKO NÁHRADNÍCI.
Zajímá tě, jak můžeme podpořit přirozenou schopnost krajiny zadržovat vodu? Přijď si pro tipy od experta z praxe!

Dozvíš se, jak můžeme zmírnit sucho v krajině, podpořit zadržení vody obnovou drobných tůněk či jak propojit všechny prvky krajiny v jeden funkční celek. A hlavně si představíme, jak na to vše v praxi - vyzkoušíš si, jak vytipovat, co krajině v daném místě chybí a jak navrhnout vhodná opatření. Zjistíš, jaké mapové podklady by se ti mohly hodit a jaká povolení budeš pro realizaci svých plánů potřebovat. Poradíme ti, jak získat místní dobrovolníky a finance. A inspirujeme se navzájem svými nápady!


Seminář je určený pro všechny aktivní občany, kteří chtějí realizovat drobná opatření v krajině na podporu přírody. Pro stávající i nové organizátory dobrovolnických akcí např. z Hnutí Brontosaurus, ale i dalších environmentálních neziskových organizací či z organizací pracujících s dětmi a mládeží a především pro členy místních akčních skupin, kteří se chtějí pustit do větších projektů.

Co, kde a jak

Seminář se bude konat v pondělí 30. 1. 2023 od 9:30 do 16:00 v Horce nad Moravou ve Sluňákově - centru ekologických aktivit města Olomouce (Skrbeňská 70).

Seminář pořádáme ve spolupráci se Sluňákovem - centrem ekologických aktivit města Olomouce.

Účast na semináři je zdarma.

Stravu si zajišťují účastníci semináře sami, ale plánujeme se domluvit na společném obědě v blízkosti přednáškové místnosti a pokusíme se zohlednit případná stravovací omezení. Bude zajištěno drobné občerstvení s kávou a čajem.

S sebou si prosím vezměte psací potřeby a zápisník.

Další informace o semináři včetně podrobnějšího programu upřesníme přihlášeným účastníkům v dostatečném předstihu před akcí. Pokud byste zjistili, že se semináře například ze zdravotních důvodů nemůžete zúčastnit, dejte nám to prosím co nejdříve vědět.

Malá ochutnávka

Lektorem tohoto semináře je Tomáš Havlíček. Tomáš Havlíček je projektant a autor vodohospodářských a krajinných studií v Atelieru Fontes a byl aktivní v Hnutí Brontosaurus.

Srdečně vás zveme také na další semináře ze série DOBROVOLNICTVÍ PRO PŘÍRODU ZA KLIMATICKÉ ZMĚNY. Jejich přehled najdete zde: https://brontosaurus.cz/novinky/vzdelavaci-seminare-dobrovolnictvi-pro-prirodu-za-casu-klimaticke-zmeny

Projekt podpořila Nadace OSF v rámci programu Active Citizens Fund, jehož cílem je podpora občanské společnosti a posílení kapacit neziskových organizací. Program je financován z Fondů EHP a Norska. #sodvahou

Organizační tým

Těší se na tebe Jana Švaříčková.
Pořádá HB

Kontakt

Kontaktní osoba: Jana Švaříčková
E-mail: janasvarickova@brontosaurus.cz
Telefon: +420 736 697 306