Pražské budky

akce příroda
jednodenní
Datum
Místo Praha, Cibulka
Cena bez poplatku
Kontaktní osoba Káťa
+420 728 974 571
katerina.ruzickova@centrum.cz
Web akce: facebook.com/events/1271001903640972/?acontext=%

Co na nás čeká

A je to zase tady! Po Praze visí spousta budek, které je potřeba vyčistit, aby se na jaře mohla ptáčata narodit do čistých hnízd. Vydej se s námi do parku Cibulka vyčistit budky i svoji mysl smysluplnou prací a načerpat energii se skvělou partou lidí. Tentokrát se akce koná v rámci Týdne pro klima, takže se potkáš nejen s Brontosaury, ale i jinými nadšenými lidmi, kteří chtějí něco udělat pro přírodu a své okolí.

Co, kde a jak

Sejdeme se v 17 hodin u tramvajové zastávky Poštovka, očekávaný konec akce je tak 19:30. Na sebe si vezmi raději oblečení, které se může trochu ušpinit. Jinak nepotřebuješ nic kromě chuti lézt po žebříku

Dobrovolnická pomoc

Proč to vlastně děláme? Ve městech je nedostatek starých stromů s dutinami, které mnoho druhů ptáků potřebuje ke hnízdění. Právě proto věšíme v parcích budky. O ně je ale třeba pravidelně pečovat. Po každé hnízdní sezóně je nezbytné budku vyčistit kvůli parazitům, kteří by jinak mohli ohrozit mláďata. Také je třeba zkontrolovat, zda není některá budka ve špatném stavu a není pro ptáky nebezpečná. Naším úkolem bude tedy obejít naše budky v parku Cibulka, zkontrolovat obsazenost a vyčistit je, aby byly pro jarní osazenstvo jako nové.

Malá ochutnávka

Organizační tým

Těší se na tebe Káťa, Kuba, Hanka.
Pořádá Rozruch

Kontakt

Kontaktní osoba: Káťa
E-mail: katerina.ruzickova@centrum.cz
Telefon: +420 728 974 571
Webová stránka: odkaz