Podzimně na mlýně

akce příroda
víkendovka
Datum
Místo Uhřický mlýn
Věk 15–26 let
Cena 150/100
Kontaktní osoba
+420 728 974 571
uhrickymlyn@brontosaurus.cz
Web akce: facebook.com/events/3193171714230380/?acontext=%
Akce je vhodná i pro ty, co s námi jedou poprvé.

Co na nás čeká

Máme plno, můžeš se ale přihlásit jako náhradník/ce. :) Vystup z šedi a jednotvárnosti, zažij pestrost, načerpej inspiraci. Jak pečovat o krajinu? Jak s ní souznít? Jak ji využívat tak, aby to bylo trvale udržitelné? A jakým způsobem alespoň na kousku půdy vytvořit samostatně se obnovující ekosystém přinášející užitek bez vlastní úhony? Řešení těchto otázek nám dává permakultura, která ti ukáže svoji tvář na malebném Uhřickém mlýně, o něhož a jeho nejbližší okolí prakticky a duchaplně pečují majitelé Kuba a Pavlína. Bohatý zdroj zkušeností, příležitost osahat si permakulturní zahradu vlastníma rukama, nové vědomosti a dovednosti i podzimem provoněný odpočinek, smysluplná pomoc, legrace i zamyšlení a ty jako součást party podobně smýšlejících lidí. Přidej se k nám a prožij pozdně podzimní čas na usedlosti s osobitým duchem, která získala nové uplatnění.

Co, kde a jak

Společný čas prožijeme v duchu dobrovolnicko-zážitkové víkendovky. Čeká nás tedy jak práce, tak zábava. V Uhřicích nedaleko Sedlce-Prčic se nachází zachovalý mlýn a na přilehlých pozemcích s rybníky a mokřady vzkvétá permakulturní projekt. Bydlet budeme právě v budově bývalého mlýna, spát na matracích ve vlastních spacácích a můžeme se těšit na výborné vegetariánské/veganské jídlo z místních surovin.

Dobrovolnická pomoc

Pomáhat budeme lidem, kteří se rozhodli na kousku země obnovit fungující krajinu. Čeká nás především budování ochrany kolem ovocných stromků a další pomoc podle potřeby na pozemku, který vrací do krajiny pestrost a přirozené přírodní procesy.

Malá ochutnávka

Na tuto lokalitu jezdíme od roku 2019, kdy se zde konala víkendovka Krajina zítřka. Víkendovku pořádá Základní článek Hnutí Brontosaurus Rozruch. Jsme skupinka nadšených lidí, kteří chtějí jezdit do přírody, přiložit ruku k dílu při její ochraně a zároveň si rádi užijí spoustu zábavy a společně stráveného času. Jezdíme pomáhat do Krkonoš, na Šumavu, do Českého krasu a na mnoho dalších míst v Čechách i na Moravě. Na našich akcích sázíme stromy, kosíme louky, obnovujeme mokřady nebo jinak pomáháme s péčí o krásná a chráněná místa v naší krajině.

Organizační tým

Těší se na tebe Káťa, Hrdlička, Magda, Matěj.
Pořádá Rozruch

Kontakt

Kontaktní osoba:
E-mail: uhrickymlyn@brontosaurus.cz
Telefon: +420 728 974 571
Webová stránka: odkaz