Podzimně na mlýně

akce příroda
víkendovka
Datum
Místo Uhřický mlýn
Věk 16–28 let
Cena 200
Kontaktní osoba Káťa
+420 728 974 571
krajinazitrka@brontosaurus.cz
Web akce: facebook.com/events/342017580622316
Akce je vhodná i pro ty, co s námi jedou poprvé.

Co na nás čeká

LAST MINUTE - UVOLNILA SE NÁM DVĚ MÍSTA! Jaký je vztah mezi člověkem a krajinou? Jakou roli by měl člověk v krajině zastávat? Příroda nás obohacuje, dává život nám a milionům druhů živočichů a rostlin. Lze si však donekonečna brát vše, co potřebujeme či co chceme, a nic nedávat na oplátku? Ve vztahu k ostatním lidem se řídíme etickými pravidly, kam se ale vytratila etika v přístupu k ostatním tvorům, půdě, vodě? Pojďme se společně zamyslet nad udržitelností lidského hospodaření a poodhalit tajemství permakultury. Pojďme si užít barevný podzim na kouzelném Uhřickém mlýně, kde se již dvakrát podobná akce konala.

Co, kde a jak

V Uhřicích nedaleko Sedlce se nachází permakulturní projekt se zachovalým mlýnem a přilehlými pozemky s rybníky a mokřady. Bydlet budeme v budově bývalého mlýna, spát ve svých spacácích a karimatkách a můžeme se těšit na výborné vegetariánské/veganské jídlo z místních surovin. Kromě práce kolem mlýna nás čeká zážitkový program, zjišťování zajímavých informací a inspirace na téma krajiny a vody v krajině. Třešničkou na dortu bude prohlídka celého pozemku s povídáním od majitelů mlýna.

Dobrovolnická pomoc

Pomáhat budeme lidem, kteří se rozhodli na kousku země obnovit fungující krajinu. Čeká nás sázení stromků a výstavba záhonků na pozemku, který vrací do krajiny pestrost a přirozené přírodní procesy.

Malá ochutnávka

Na tuto lokalitu jezdíme od roku 2019, kdy se zde konala víkendovka Krajina zítřka. Víkendovka je pořádána Základním článkem Hnutí Brontosaurus Rozruch. Jsme skupinka nadšených lidí, kteří chtějí jezdit do přírody a pečovat o ni a zároveň si chtějí užít spoustu zábavy a společně stráveného času. Jezdíme pomáhat do Krkonoš, na Šumavu, do Českého krasu a mnoho dalších míst v Čechách a na našich akcích sázíme stromy, kosíme louky, obnovujeme mokřady nebo jinak pomáháme s péčí o krásná a chráněná místa v naší krajině.

Organizační tým

Těší se na tebe Káťa, Hrdlička, Bětka.
Pořádá Rozruch

Kontakt

Kontaktní osoba: Káťa
E-mail: krajinazitrka@brontosaurus.cz
Telefon: +420 728 974 571
Webová stránka: odkaz