Potáborový festival

dobrovolnická
prázdninová
Datum
Místo Brtnice
Začátek akce
Cena 100-250
Kontaktní osoba Lucie Nádeníková
+420 725 388 972
festival@brontosaurus.cz
Web akce: festival.brontosaurus.cz/

Co na nás čeká

Festival je otevřený všem. Tedy nejen Brontosaurům, kteří přijeli z prázdninových akci Hnutí Brontosaurus, ale také dalším brontíkům, přátelům a ostatním lidem, kterým jsou sympatické myšlenky ochrany životního prostředí a dobrovolnictví a nechybí jim úcta a láska k přírodě i památkám. Těšte se na workshopy, řemesla, relax v čajovně, akční hry v prostorech zámku a krásného přilehlého parku, večerní koncerty skvělých kapel Cermaque a Les Gars d'en Bas. Pozvěte i své známé, kteří Brontosaura prozatím neznají.

Co, kde a jak

Setkáme se na zámku Brtnice, kde budeme v sobotu dopoledne pomáhat s údržbou i rozvojem krásného zámku, kterému minulý režim pocuchal nejen fasádu. Brontosaurus tu už celých 9 let nebyl, takže je načase to tam dát zase pěkně do pucu. Spát budeme ve vlastních stanech (nebo pod hvězdným širákem) na nádvoří či v přilehlém parku. Po domluvě je možné si rezervovat místo na spaní uvnitř zámku. Postel s nebesy nebude, ale nová střecha nad hlavou jistě potěší. Je možné si koupit vstupenku s jídlem nebo bez jídla. Můžete se tedy stravovat po vlastní ose (uvařit si an vlastním plynovém vařiči, dovézt si hotové jídlo nebo navštívit některé z místních hospod) nebo využít kulinářských zkušeností naší šéfkuchařky a jejích pomocníků.

Dobrovolnická pomoc

Ačkoliv pojedeme na zámek, čeká nás tam práce jako na kostele. Budeme vyklízet prostor psince, aby mohl být zpřístupněn turistům. Upravíme náletovou zeleň, která se v období dešťů rozbujela. Vyspravíme také poničené cesty a možná se pustíme i do zdění. Staňte se pro tento víkend součástí zámecké dobrovolnické party a odvezte si super pocit ze smysluplné pomoci.

Malá ochutnávka

Zámek Brtnice toho zažil už opravdu hodně. Současný majitel a kastelán se postupně snaží zámek opravovat a vracet mu původní podobu. Pojďme jim v tom pomoct! tento zámek však není Brontosaurem zcela nepolíbený. Před devíti lety zde proběhlo několik víkendovek a dokonce jeden řemeslný dvoutýdenní tábor. Pokud se vám zde bude líbit, je to skvělé místo pro pořádání i vašich akcí. Rádi nás tu opět uvidí ;-)

Organizační tým

Těší se na tebe LucieN, Majda, Barča.
Pořádá HB

Kontakt

Kontaktní osoba: Lucie Nádeníková
E-mail: festival@brontosaurus.cz
Telefon: +420 725 388 972
Webová stránka: odkaz