Čištění pražských budek

akce příroda
jednodenní
Datum
Místo park Cibulka Praha
Věk 0–99 let
Začátek akce
Cena bez poplatku
Kontaktní osoba Magda
+420 776 657 364
magda.lancaricova.02@gmail.com

Co na nás čeká

Jaký důvod má každoroční čištění ptačích budek? A proč za nimi se žebříkem a kladivem vyrážíme právě na podzim? Že nevíš a budky jsi nikdy nečistil? Tak to jsi na správné adrese! Jeden důvod ti prozradíme už teď - budky jsou po hnízdní sezóně plné starých hnízd a parazitů, což nezní ideálně, když se chcete na jaře opět nastěhovat. Přidej se k nám, přijď se dozvědět o budkách více a pomoz je vyčistit v jednom moc hezkém pražském lesoparku! 

Co, kde a jak

Potkáme se v 17 hodin na tramvajové zastávce Poštovka a poté vyčistíme budky v lesoparku Cibulka. Prosíme nemeškejte, v případě potíží volejte Magdě: 776657364.

Dobrovolnická pomoc

Proč to vlastně děláme? Ve městech je nedostatek starých stromů s dutinami, které mnoho druhů ptáků potřebuje ke hnízdění. Právě proto věšíme v parcích budky. O ně je ale třeba pravidelně pečovat. Po každé hnízdní sezóně je nezbytné budku vyčistit kvůli parazitům, kteří by jinak mohli ohrozit mláďata. Také je třeba zkontrolovat, zda není některá budka ve špatném stavu a není pro ptáky nebezpečná. Naším úkolem bude tedy obejít naše budky v parku Cibulka, zkontrolovat obsazenost a vyčistit je, aby byly pro jarní osazenstvo jako nové.

Na akci budeme pracovat přibližně 3 hodiny denně.

Malá ochutnávka

Organizační tým

Těší se na tebe Magda, Kuba, Káťa a Lucka.
Pořádá Rozruch

Kontakt

Kontaktní osoba: Magda
E-mail: magda.lancaricova.02@gmail.com
Telefon: +420 776 657 364