(Ne)šlápni na motýla!

akce příroda
víkendovka
Datum
Místo PP Vypálenky
Věk 15–26 let
Cena 300/350
Kontaktní osoba Zuzka
+420 733 265 657
neslapninamotyla@brontosarus.cz

Co na nás čeká

Zavři oči a zkus si představit sebe za 20 let... Jak budeš vypadat a čemu se budeš věnovat? Jaké dovednosti si osvojíš, čím se budeš moct pochlubit? Jsi s tím spokojený? Říká se, že budoucnost se nedá předpovědět. Dá se ale v tom případě změnit? V něčem možná ne, ale v nečem jistě ano. A někdy i malý, takřka nepatrný počin může vyvolat změny, které nás provází celý život. Pojďme se nad tím zamyslet a třeba si to i zažít! :)

Co, kde a jak

Čeká tě dobrovolnicko-zážitková víkendovka, ve které se zamyslíme (nejen) nad naší budoucností a nad tím, jak ji můžeme (vědomě či nevědomě) ovlivnit. V rámci práce pak pomůžeme místní lokalitě v ochraně biodiverzity a revitalizaci krajiny v PP Vypálenky poblíž Moravského Písku. Spát budeme v Mysliveckém areálu na karimatkách ve vlastních spacácích a vařit si budeme společně výborné vegetariánské jídlo. Můžeš se těšit na smysluplnou práci, program pro odpočinek/vyblbnutí/zamyšlení a večerní kytarohraní. :)


Na akci uvítáme všechny mladé lidi ve věku 15 až 26 let. Cena akce je 300 Kč pro členy Hnutí Brontosaurus, 350 Kč pro nečleny.

  • Ubytování: Myslivecký areál Dubina
  • Strava: vegetariánská

Dobrovolnická pomoc

Na víkendovce se budeme dobrovolnicky podílet na obnově slanisek na Jižní Moravě v rámci projektu LIFE in Salt Marshes. Jedná se o projekt pracoviště ENVIROP Masarykovy Univerzity v Brně s cílem obnovit a pečovat o řadu mokřadních luk, které jsou významnými biotopy, kde roste a žije celá řada vzácných rostlin a živočichů a hrají nezastupitelnou roli v krajině. Více o projektu si můžeš přečíst na: https://life.envirop.cz/

Na akci budeme pracovat přibližně 6 hodin denně.

Malá ochutnávka

Víkendovku pořádá Základní článek Hnutí Brontosaurus Rozruch. Jsme skupinka nadšených lidí, kteří rádi jezdí do přírody a rádi o ni pečují. Užíváme si spoustu zábavy a společně stráveného času. Jezdíme pomáhat například do Krkonoš, na Šumavu, do Českého Krasu a mnoho dalších míst v Čechách, kde na našich akcích sázíme stromy, kosíme louky, obnovujeme mokřady.

Organizační tým

Těší se na tebe Iči, Matěj, Ema a Zuzka.
Pořádá Rozruch

Kontakt

Kontaktní osoba: Zuzka
E-mail: neslapninamotyla@brontosarus.cz
Telefon: +420 733 265 657