Bylo tu, není tu

akce příroda
víkendovka
Datum
Místo České středohoří
Věk 15–26 let
Cena 200/250
Kontaktní osoba Michal Vodák
+420 737 067 540
stredohori@brontosaurus.cz
Web akce: facebook.com
Akce je vhodná i pro ty, co s námi jedou poprvé.

Co na nás čeká

„Koukej na ten výhled!“

„Krása. Skoro jako bych tu už někdy byl. Ale přece jo. Vzpomínáš na tu starou fotku, co měla babička na polici? Tu přece musel fotit někdo zrovna odsud.“

„Máš pravdu, ale už bych to tu skoro nepoznala, přes houští se skoro neprodereš a k městu také přibylo pár čtvrtí, dokonce i koryto řeky už teče trochu jinak. To bych ráda věděla, co dalšího se tu za ty roky změnilo…”

Vyraz s námi do Českého středohoří, malebné oblasti zvané Zahrada Čech, pomoci zdejšímu lučnímu kvítí. Odměnou ti budou krásné výhledy, zážitkový program, noví kamarádi, ale i smysluplná práce pro přírodu.


Co, kde a jak

Čeká tě dobrovolnicko-zážitková víkendovka v Českém středohoří v okolí Litoměřic, kde společně pomůžeme s čištěním strání a svahů. Chybět samozřejmě nebude ani zážitkový program a parta stejně nadšených lidí, jako jsi ty sám.


Budeme spát ve skautské ubytovně a vařit si výborné veganské jídlo. Na akci jsou vítáni všichni mladí lidé ve věku 15 až 26 let. Cena akce je 200 Kč pro členy Hnutí Brontosaurus, 250 Kč pro nečleny.

  • Ubytování: Skautská klubovna v Litoměřicích
  • Strava: veganská

Dobrovolnická pomoc

Budeme pracovat v CHKO České středohoří v přírodní rezervaci Holý vrch u Hlinné, kde se budeme věnovat vyřezávání křovin a vykopávání kopřiv. Pomůžeme tak rozvoji biodiverzity v této oblasti, bez mohutných keřů se totiž na stráních tamních svahů mohou rozrůstat původní teplomilné rostliny, které potřebují pro svůj život jak na živiny chudší půdy, tak dostatek prostoru a světla. Vegetačně zajímavá místa můžeme vyhrabat a zbavit mechu a stařiny. Pokud zbyde čas a chuť, připravíme místa na výsadbu konikleců otevřených, v ČR kriticky ohroženého druhu rostlin.

Na této lokalitě navazujeme na loňskou a letošní spolupráci s CHKO České středohoří. Můžeš se těšit i na povídání o smyslu dobrovolnické práce, a co zajímavého se zde vyskytuje.

Na akci budeme pracovat přibližně 6 hodin denně.

Malá ochutnávka

Víkendovku pořádá Regionální centrum Hnutí Brontosaurus Praha ve spolupráci se Základním článkem Hnutí Brontosaurus Rozruch. Jsme skupinka nadšených lidí, kteří rádi jezdí do přírody a rádi o ni pečují. Pravidelně pomáháme kosit, věšíme budky, pečujeme o studánky apod. Jsme aktivní brontosauři v Praze a budeme nadšení, když se po akci přidáš k nám a potkáme se třeba na klubech nebo budkování.


Organizační tým

Těší se na tebe Kuba, Michal, Matěj, Eva a Žofka.
Pořádá RC HB Praha, Rozruch

Kontakt

Kontaktní osoba: Michal Vodák
E-mail: stredohori@brontosaurus.cz
Telefon: +420 737 067 540
Webová stránka: odkaz