Zpátky v čase na Žítkové

akce příroda
víkendovka
Datum
Místo Žítková - Hutiska
Věk 15–25 let
Cena 250
Kontaktní osoba Lenka Furdíková
+421 917 632 615
lienka.furdikova@centrum.sk

Co na nás čeká

Přenes se s námi do časů našich babiček a dědečků a zažij strasti i slasti starých dob na Žítkové. Vyzkoušej si vyřezat vlastní lžíci, nebo ukout talisman. Co pro tebe znamená tradice? V rámci dobrovolnické práce přispěj k péči o staré odrůdy stromů.

Co, kde a jak

Během víkendovky se přeneseme zpátky v čase do malebné obce Žítková v Bílých Karpatech, na samotné hranici se Slovenskem. Co pro lidi před léty znamenaly tradice a řemesla? A co pro nás znamená dnes? Tato otázka nás bude provázet celým víkendem...


Začátek a konec dne roztančíme ve folklorním stylu. Společně si uvaříme chutné veganské pokrmy. Účastníci poznají, co obnáší práce v ovocném sadu a jakou péči vyžadují stromy. Ve volném čase budou mít možnost vyzkoušet si tradiční řemesla, jako řezbářství či kovářství a odvézt si domů z víkendovky dřevěnou lžíci či kovový talisman.

  • Ubytování: Spát budeme ve vlastních spacácích a na karimatkách v dřevěné chaloupce přímo v Žítkové.
  • Strava: veganská

Dobrovolnická pomoc

V rámci dobrovolnické práce pomůžeme s péčí o sad, jako je řez a střih stromů či tvorba oplocenek, která stromy chrání před vysokou zvěří. Další pomoc zahrnuje mýcení náletových dřevin na okrajích lesa a remízků, případně údržba zázemí chaloupky.

Na akci budeme pracovat přibližně 6 hodin denně.

Malá ochutnávka

Organizační tým

Těší se na tebe Julie, Lenka, Anna a Petra.
Pořádá Rozruch

Kontakt

Kontaktní osoba: Lenka Furdíková
E-mail: lienka.furdikova@centrum.sk
Telefon: +421 917 632 615