Zastav se a . . .

akce příroda
víkendovka
Datum
Místo Rychlebské hory, zaniklá osada Zastávka
Věk 15–30 let
Začátek akce
Cena 350
Kontaktní osoba Karel
zastavka.brontosaurus@gmail.com
Akce je vhodná i pro ty, co s námi jedou poprvé.

Co na nás čeká

Blíží se podzim. Pojď si ještě jednou sednout k táboráku a na chvíli se s námi zastavit. Zaposlouchej se do melodie kytary a houslí. Zpívej s námi tu starou odrhovačku nebo se ponoř do svých myšlenek. Zamysli se: Dáváš si v životě dost prostoru k odpočinku? Stejně jako stromy, i lidé potřebují k růstu prostor a čas.


Přijeď si s námi užít poslední paprsky babího léta a na chvíli se zastavit a pobýt na malebné Zastávce v Rychlebských horách.

Co, kde a jak

Víkendovka bude probíhat spíše v odpočinkovém duchu, v němž budeme pracovat, muzicírovat, hrát hry a zamýšlet se.


Většinu času budeme trávit venku, či v případě nepřízně počasí ve společenské místnosti Hobitína. Spát je možné buď na matracích ve společence, nebo pod širým nebem, ať už jen tak nebo ve vlastním stanu či hamace.


K dispozici budou plynové vařiče, na nichž nám bude Jakub vařit výbornou vegetariánskou stravu. Světlo zajistí oheň v podobě táboráku, plynových lamp a svíček. Mytí bude možné v poněkud spartánském duchu u blízké studánky.

  • Ubytování: v Hobitíně a jeho okolí
  • Strava: vegetariánská

Dobrovolnická pomoc

V zaniklé osadě se podařilo zachránit a vysadit různé původní odrůdy ovocných stromů. O ty budeme pečovat tím, že vyplejeme trávu kolem jejich kmenů, a tak jim umožníme mít více prostoru pro svůj růst. Naučíme se, jak se kosí tráva, a také se dozvíme zajímavé informace o vzniku osady a příběhy lidí, co tu žili.

Na akci budeme pracovat přibližně 5 hodin denně.

Malá ochutnávka

Organizační tým

Těší se na tebe Nelča, Ludvík, Max, Karel, Terka a Rózi.
Pořádá Rozruch

Kontakt

Kontaktní osoba: Karel
E-mail: zastavka.brontosaurus@gmail.com