Moje poprvé

akce příroda
víkendovka
Datum
Místo ČSOP KOSENKA
Věk 15–26 let
Začátek akce
Cena 350
Kontaktní osoba Viktor Tyleček
+420 703 980 432
vlkouni1@gmail.com

Co na nás čeká

Zhluboka se nadechni. Zavři oči (teda jenom jako). A představ si, že stojíš na pohádkovém místě obklopen loukou, na obzoru zapadá slunce a v dálce zahlédneš chaloupku. Rozhodneš se k ní vykročit, ale máš pocit, že tě někdo sleduje. Je to snad něco nadpřirozeného? Něco se kolem tebe mihne. Začneš utíkat. Doběhneš k dřevěnici, ale nevíš, co tě čeká za dveřmi. Váhavě pootočíš klikou. Dveře trochu zavržou a ty nakoukneš dovnitř. Jako první ucítíš vůni právě upečeného chleba. U stolu sedí tucet cizích tváří, které se na tebe usmívají.

Vysvětlíš jim, co se stalo a oni ti nabídnou pomoc. Na tomto magickém místě místa dostaneš možnost aktivně sdílet a naslouchat. Možná si i uvědomíš, co je pro tebe základem ke vzniku silného pouta, které se nazývá přátelství.

Co, kde a jak

Kde budeme spát? Přímo ve dřevěnici a karimatka se spacákem se budou určitě hodit. Kromě toho budeme několikrát denně podávat výbornou domácí vegetariánskou baštu. Program bude spíše odpočinkový, ale bude i příležitost pořádně se vyblbnout.

  • Ubytování: Spát budeme v dřevěnici staré 250 let, nebo v pohodlném teplém podkroví na matraci a pod dekou. Spacák a karimatka se ti určitě budou hodit :)
  • Strava: vegetariánská

Dobrovolnická pomoc

Na první Brontosauří víkendovce na Kosence budeme pomáhat s obnovou a rekonstrukcí areálu registrovaného Ekocentra Kosenka. Náplní práce dobrovolníků navštěvujících ekocentrum v sezóně bývá péče o přilehlé louky, na kterých rostou vzácné rostliny. Na naší akci se zaměříme na rekonstrukci zázemí pro dobrovolníky, aby na lokalitě mohlo v budoucnu probíhat více táborů a víkendovek na podporu zdějších luk. Pracovat budeme 6 hodin v sobotu i neděli. Mezitím budeme moci nahlédnout do historie a příběhu Kosenky a dalších zdejších dřevěnic. Také se dozvíme něco o místních tradicích.

Na akci budeme pracovat přibližně 6 hodin denně.

Malá ochutnávka

Organizační tým

Těší se na tebe Alena, Marek, Petra, Elisabet a Viktor.
Pořádá BRĎO Čejkovice

Kontakt

Kontaktní osoba: Viktor Tyleček
E-mail: vlkouni1@gmail.com
Telefon: +420 703 980 432