Ze života hmyzu

akce příroda
víkendovka
Datum
Místo Ptačí park Kosteliska
Věk 18–30 let
Cena 500
Kontaktní osoba Anna Rennerová
+420 723 368 172
zezivotahmyzu@brontosaurus.cz

Co na nás čeká

Máš v hlavě brouka? Ale no tak, netvař se, jako by ti ulétly včely. Na téhle víkendovce zabijeme dvě mouchy jednou ranou – čeká tě mravenčí práce i velkolepá zábava, pokud zrovna nebudeme přemítat nad nesmrtelností chrousta. Ale pozor, nebude to žádný hotel, leda hmyzí. Nebo se bojíš, že to bude mít mouchy? Ale jdi. Nedělej z komára velblouda. Jestli nejsi líný jako veš, nemáš se čeho bát. Tak nebuď na vážkách, přestaň dělat mrtvého brouka, sbal si svou kuličku…, sklapni krovky a přijeď! 😁🦗

Co, kde a jak

Akce se bude konat na nové brontosauří lokalitě "Ptačího parku Kosteliska" v blízkosti obce Dubňany u Hodonína, který sestává z množství biotopů, které jsou již dnes v naší krajině téměř nevídané. Uslyšíš nepřeberné množství zvuků jako kuňkání žab, cvrlikání rozličných druhů ptáků či houkání sov, které v mžiku doplní průlet volavek, roháče, motýla. O lokalitu se v nedávné době začala starat Česká společnost ornitologická (ČSO), konkrétně její Jihomoravská pobočka, - a my jim s tím pomůžeme. V doprovodném programu se zaměříme na hry a aktivity inspirované rozličnými druhy hmyzí říše a krajiny, která je jim domovem. Díky spolupráci s JP ČSO máme také domluvenou entomologickou a ornitologickou exkurzi.

  • Ubytování: Na přírodní lokalitě ve stanech a přístřešcích.
  • Strava: vegetariánská, veganská

Dobrovolnická pomoc

Budeme pracovat v pátek a v sobotu. Nabízí se vyřezávání nepůvodních dřevin, odstraňování náletů topolů, příprava pastviny a stavění ohradníků pro dobytek, který pomáhá nejen spásat nepůvodní rostlinné druhy, ale i díky svému trusu přispívá k přirozenému koloběhu živočišných druhů v krajině v čele s hmyzem. Celkově se jedná o zásahy napomáhající rozvoji biodiverzity v této (nejen) mokřadní lokalitě.

Na akci budeme pracovat přibližně 6 hodin denně.

Malá ochutnávka

Organizátorský tým tvoří převážně účastníci loňského organizátorského kurzu OHB v Brně, kteří pracují v rozličných oborech, ale spojuje je touha aktivně se zapojit do ochrany krajiny a přírody a vytváření komunity, která v ní bude aktivně působit. (Původní hlavní foto Ondřej Ryška, JP ČSO)

Organizační tým

Těší se na tebe František, Monika, Petra a Anna.
Pořádá Orchis

Kontakt

Kontaktní osoba: Anna Rennerová
E-mail: zezivotahmyzu@brontosaurus.cz
Telefon: +420 723 368 172