Vnímám, tedy jsem

akce příroda
víkendovka
Datum
Místo Dobříš
Věk 15–26 let
Cena 300/250
Kontaktní osoba Hanka
+420 603 208 640
vnimej.brdy@brontosaurus.cz
Akce je vhodná i pro ty, co s námi jedou poprvé.

Co na nás čeká

UŽ MÁME PLNO, ALE STÁLE SE MŮŽETE PŘIHLÁSIT JAKO NÁHRADNÍCI! Jaké jsou tvé silné stránky? A jak znáš místo, odkud pocházíš? Víš, koho a co jsi dneska potkal? Na víkendovce se budeme bavit o tom, jak vnímáme sebe sama a jak vnímáme své okolí. Budeme tak zkoumat hrdiny z našeho okolí i z prostředí trochu vzdálenějšího. Co pro Tebe znamená pojem hrdinství? Skrze hry v našem programu tuto problematiku prozkoumáme. Důležitá pro nás, jako pro celou oblast, bude voda - pomůžeme oblasti vytvořením studánky. V neposlední řadě spolu poznáme pohoří Brdy a podíváme se na poutní místa. Večer si zahrajeme na kytaru a pobydeme u písniček.

Co, kde a jak

Prožití brdských lesů plnými doušky. Skrz legendy se nám odhalí místní bytosti a hrdinové. Dozvíme se také o ekologických aspektech zadržování vody v krajině.

Ubytování: Zázemí budeme mít v malém domečku na kraji města Dobříš, kam se všichni nevejdeme, proto budeme spát ve stanech na zahradě.

  • Ubytování: ve stanech
  • Strava: vegetariánská

Dobrovolnická pomoc

Budeme stavět novou studánku od základů - položíme spodní stavbu a následně vyrobíme vrchní dřevěnou konstrukci s domečkem. Vytvoříme tak atraktivní bod v brdské krajině. Pokud zbyde čas a chuť, uklidíme okolí kolem nově zhotoveného vodního zdroje. Spolupracujeme s Odborem výstavby a životního prostředí města Dobříš a místním správcem lesa.

Na akci budeme pracovat přibližně 6 hodin denně.

Malá ochutnávka

Akci pořádá tým absolventů pražského organizátorského kurzu.

Organizační tým

Těší se na tebe Hanka, Eva, Michal, Jarka a garantka Káťa.
Pořádá RC HB Praha

Kontakt

Kontaktní osoba: Hanka
E-mail: vnimej.brdy@brontosaurus.cz
Telefon: +420 603 208 640