Čarape u sandalama

dobrovolnická
prázdninová
Datum
Místo Gornji Daruvar
Věk 15–28 let
Začátek akce
Cena 4000-5000
Kontaktní osoba Radim
+420 732 505 808
carapeusandalama@gmail.com

Co na nás čeká

Prázdniny v Chorvatsku? Normální dovolená tisíce Čechů? Možná ano, ale tato akce ji bude připomínat snad jen našimi ponožkami v sandálech. Vydej se s námi na dobrovolnickou akci do Chorvatska a poznej jeho tvář, tak jak ji mnoho Čechů ještě nezná.

Letos úplně poprvé se vydáváme do Chorvatska, ale moře nečekejte. Vydáme se na chorvatský východ do městečka Daruvar a jeho blízkého okolí, které je známé jako místo s největší českou menšinou. A právě o tom to bude. Setkat se s chorvatskými Čechy, poznat jejich příběhy, zapojit se do dobrovolných aktivit, poznávat okolí, nasát plnými doušky zdejší atmosféru.

Co, kde a jak

Čeká nás osm dní plných poznávání i zábavy, práce i odpočinku v české komunitě, kde čas plyne poklidným tempem. Navštívíme již tradiční Etnofestival v nedaléké vesnici Ivanovo Polje Nebude chybět ani přátelské setkávání a povídání s krajany, vaření místních dobrot a poznávání místní kultury. Jedno odpoledne také uspořádáme dobrodružný program v přírodě pro děti z místní české školy. Celou akci budou navíc provázet tématické hry k poznání zdejšího kraje a zvyklostí

Mimo to nás čeká i dvoudenní putování úchvatnou přírodou parku Papuk, objevování rozmanité krajiny, koupání v jezerech a mnoho dalších výletů.


Jedeme společně vlakem a autobusem. Sraz bude na na nádraží v Brně. Jízdenky všem zařídíme.


Spát se bude na karimatkách v Českém domě v Horním Daruvaru, kde bude k dispozici venkovní sprcha a kuchyň. Vařit budeme převážně vegetariánskou stravu. Některá jídla, hlavně chorvatské speciality, ovšem vegetariánská nebudou. Pro vegetariány však vždy zajistíme bezmasou alternativu.


S jakýmikoli dotazy se na nás neváhej obrátit :)

  • Ubytování: Na karimatkách v Českém domě v Horním Daruvaru
  • Strava: vegetariánská

Dobrovolnická pomoc

Jednou z hlavní pracovní náplní našeho pobytu bude pomoc na místním koňském ranči, na níž jsou koně pomocníky při terapii postižených dětí. O farmu se dnes stará pouze jedna z místních Češek Olesia, a my jí pomůžeme opravit ohrady, a vysekat keře, nálety, kterými pastviny na hranici lesa postupně začínají zarůstat, případně jiné drobné práce.

Další část strávíme drobnými pracemi v českých vesnicích. To pomůže České besedě, která se neustále snaží zkrášlovat své okolí, pořádá zde kulturní a komunitní akce, které celému kraji dodávají život.

Na akci budeme pracovat 4 dny, každý den zhruba 6 hodin.

Malá ochutnávka

Organizační tým

Těší se na tebe Zuzana, Daniel, Tomáš a Vojtěch.
Pořádá Dobro došli

Kontakt

Kontaktní osoba: Radim
E-mail: carapeusandalama@gmail.com
Telefon: +420 732 505 808