Na hraně

dobrovolnická
prázdninová
Datum
Místo Jezeří
Věk 15–26 let
Cena 1200/1100
Kontaktní osoba Marťas
+420 603 750 906
martin.doubek7@gmail.com
Web akce: hnutibrontosaurus.wixsite.com
Akce je vhodná i pro ty, co s námi jedou poprvé.

Co na nás čeká

Sedmidenní setkání přinášející inspiraci pro hledání vlastní cesty k udržitelnému životu na Zemi. Čekají tě setkání s místy, která již byla vymazána z map, ale i pozitivní vize těch, co se nevzdali.


Zažijeme: dobrovolnictví – diskuze – tvoření – rozjímání – zastavení se – příběhy – toulky – imaginace – naděje


Zamyslíme se: minimalismus – dobrovolnictví – zero waste – aktivismus – envirovýchova – nové technologie


Existují příběhy, které nepotřebují slova, psané životem a časem. Pocítíš je přes genia loci místa, kde se odehrály. Budou se ti u nich otevírat otázky: Co mě tento příběh učí? Co učí nás všechny?


Jeden z nejsilnějších máš na dosah! Vypráví o kouzelné jezerní krajině, hlubokých lesích na úpatí hor, kouzlu umění linoucího se ze zdejšího zámku... a také o vesnicích mizejících pod koly rypadel, lidech odcizených zemi, zlikvidovaných památných stromech a o tom, co dokáže lidské nadšení a víra v dobré konce. O tom, že budoucnost může, ale nemusí být černá! Že záleží na nás.


Pojeď poznat a tvořit tento příběhy i ty!

Co, kde a jak

Co Tě čeká?

 

Poznání jedinečných míst

Jezeří – zámek na rozhraní dvou světů – a jeho pohnuté osudy i kouzelná zákoutí. Krása Krušných hor. A ohromení z lomu pod nimi.

 

Inspirativní setkání

Zejména s místními: starostou Horního Jiřetína, jenž nad svým městem určeným k odtěžení nezlomil hůl. S kastelánkou Jezeří, která zejména díky svému nadšení vrací krůček po krůčku krásu zámku, jenž byl již vymazán z map. A také s novými přáteli, kteří přemítají nad podobnými věcmi jako ty a zároveň ti přinesou spoustu nových pohledů.

 

Aktivity

Putování na místo, které tě naladí na příběh kraje i historii. Tvořivé aktivity. Smyslové hry a aktivity, které tě propojí s přírodou. Netradiční rozhovory a imaginace. Několik diskusí se zajímavými hosty a jejich různými přístupy, jak se osobně vypořádat se stále narůstající environmentální krizí. A další.

 

Eko provoz

Akci se budeme snažit realizovat co nejšetrněji (třeba čekej skvělé veganské jídlo). Společně můžeme hledat, co se daří, co ne a jak na to třeba ještě lépe.

 

Jak to bude prakticky probíhat?

Zhruba pět dopolední věnujeme pomoci na zámku. Zároveň se s danými místy seznámíme. Odpoledne budeme dělat věci (akční, tvořivé, zamýšlecí, povídací). Podvečery a večery budou vyhrazeny na diskuze s hosty. Zbude i prostor na individuální procházky a čas pro sebe.

 

Přihlášení

Přihlášky přijímáme. (Neboj.) Další informace zašleme po přihlášení.

  • Ubytování: společná místnost, karimatky, spacáky, ZÁMEK!
  • Strava: veganská

Dobrovolnická pomoc

Bude drobná, ale praktická a užitečná. Zejména však bude symbolická. Ne ve významu bezvýznamná, ale ve významu symboliky, že to má smysl, že věříme, že tato krajina má budoucnost. Budeme pomáhat na zámecké zahradě a na zámku.

 

Na akci budeme pracovat 5 dní, každý den zhruba 6 hodin.

Malá ochutnávka

Organizační tým

Těší se na tebe Blonďák, Marťas, Kiki, Peťa, Žofka, Šárka a Týnka.
Pořádá Orchis

Kontakt

Kontaktní osoba: Marťas
E-mail: martin.doubek7@gmail.com
Telefon: +420 603 750 906
Webová stránka: odkaz