Šicí večer

jednodenní
Datum
Místo klubovna Hnutí Brontosaurus, Hvězdová 10, Brno
Začátek akce
Cena bez poplatku
Kontaktní osoba Kubo
+420 770 645 444
dobrovolnictvi@brontosaurus.cz

Co na nás čeká

Chceš se naučit zašít si díru na tričku nebo na svých oblíbených džínech? Utrhl se ti knoflík a nevíš, jak ho přišít? Přijď si to vyzkoušet na šicí večer u Brontosaura!

Co, kde a jak

Přistup "Něco se pokazilo, tak to vyhodím a koupím si nové" je minulostí. Heslem budoucnosti je "Když se něco pokazí, zkusím si to spravit!" 


Šití v ruce se tak stává nepostradatelnou životní zručností. Naučíme se základní stehy v ruce a následně ti poradíme, jak opravit kus oděvu, co si s sebou přineseš. Podíváme se na rozdíl mezi úpletem a tkanou látkou, na základní typy oprav na oděvu a na principy, kterými se řídí. Řekneme si také, jak poznat kvalitní oděv (tj opravitelný), když nakupujeme.


Šicím večerem tě provede Stanislava Džamová. Stáňa se zajímá o udržitelnou módu a šití se věnuje od dětství. Posledních pár let se do šití pustila více a

hlavně hlouběji a odborněji.


Co s sebou?

Kus nebo dva oblečení, co chceš spravit a ideálně nějaké šitíčko, nebo kousek látky co v barvě kusu oděvu chceš opravit, pokud má díru. Pokud žádné šicí potřeby nemáš, nevadí - půjčíme!

Malá ochutnávka

Organizační tým

Těší se na tebe Kubo a Stáňa.
Pořádá HB

Kontakt

Kontaktní osoba: Kubo
E-mail: dobrovolnictvi@brontosaurus.cz
Telefon: +420 770 645 444