Soumrak věků

dobrovolnická
prázdninová
Datum
Místo Templštejn
Věk 15–26 let
Začátek akce
Cena 1300/1400
Kontaktní osoba Vít Dohnal
+420 731 637 516
soumrak.veku@brontosaurus.cz
Web akce: fenix.brontosaurus.cz

Co na nás čeká

Je po válce, krajem se pohybují nebezpečné hordy ozbrojenců. Král zemřel bez dědice a šlechtici se paktují mezi sebou a zbrojí v očekávání nové války. Boj o vliv a moc v království je pro ně přednější než stabilita a bezpečí vlastních lén. Tvůj pán tě povolává do své družiny, abys mu pomohl v nadcházejících nelehkých časech, vydobyl si slávu a něco peněz...

Co, kde a jak

Soumrak věků je dobrovolnický tábor s příběhovým programem zasazeným do fantasy světa. Náš táborový program bude obohacený o stopové množství LARPu a nezanedbatelné množství dřeváren. Zkrátka to bude příběh plný magie, hutné atmosféry, heroických bitev i typicky lidských dilemat.


Budeme spát přímo na hradě; pod hvězdami nebo ve stanu (v případě bouřky se pak můžeme skrýt do dřevěné boudy), vařit si budeme na ohništi a snídat s výhledem na zalesněné říční údolí. Během horkých letních dní nás pak osvěží průzračně čistá voda řeky Jihlavy.

 

Fénix na Templštejn začal jezdit v roce 2013. Letos už to bude jedenáctý tábor v řadě, který se tu koná. A určitě nezůstane ani posledním. Prožili jsme příběhy renesančních alchymistů, Keltů, neohrožených zbojníků, tajemných templářů, odvážných partyzánů i španělských conquistadorů. Hrad nás okouzlil svou tajuplnou atmosférou i osobností majitele pana Hamzy, kterýžto si místo šetření na auto raději našetřil na hrad a vlévá do něj kopu času a energie.

 

Hrad Templštejn byl založen ve 13. století řádem Templářů. V roce 1312 byl ale řád rozpuštěn a s tím se i hrad dostal do rukou nových majitelů. Do poloviny 16. stol, kdy pravděpodobně zaniká, se na něm vystřídali například páni z Lipé nebo páni z Kravař.

  • Ubytování: Budeme spát přímo na hradě
  • Strava: vegetariánská

Dobrovolnická pomoc

Budeme pomáhat při archeologickém výzkumu, vysekávat náletové dřeviny a pálit je, zdít, pomáhat s opravou hradu a být součástí historického a archeologického bádání.

Na akci budeme pracovat 10 dní, každý den zhruba 6 hodin.

Malá ochutnávka

Jsme Fénixové a baví nás silné příběhy, divoká zábava, neokoukané hry a magická atmosféra...

Organizační tým

Těší se na tebe Vítek, Fanda, Jonáš, Jan a Zoe.
Pořádá Fénix

Kontakt

Kontaktní osoba: Vít Dohnal
E-mail: soumrak.veku@brontosaurus.cz
Telefon: +420 731 637 516
Webová stránka: odkaz