Už tam budem?

akce příroda
víkendovka
Datum
Místo Český les
Věk 15–26 let
Cena 200/250 Kč
Kontaktní osoba Barča
+420 737 815 873
uztambudem@brontosaurus.cz
Web akce: facebook.com
Akce je vhodná i pro ty, co s námi jedou poprvé.

Co na nás čeká

Vychází slunce a příroda se zas probouzí z chvilkové nečinnosti. První paprsky dopadají na polozapomenutý sudetský kraj. Konečně spatříš přilehlou divočinu, ke které jsi večer došel. Tak tam budu pomáhat, pomyslíš si. Místy je slyšet bzukot hmyzu, ptáci monotónně pějí svou píseň dálek. I na tebe čekají. Spousta míst, která můžeš objevit. Radostně vyskočíš ze spacáku: „Je nový den!“

Co, kde a jak

Čeká tě dobrovolnicko-zážitková víkendovka v zapomenutém kraji Českého lesa, kde budeme chodit, zkoumat okolí, bavit se a pomáhat místní biodiverzitě. Potkáš se zde s šestnácti podobně naladěnými mladými lidmi, kteří touží po dobrodružství a smysluplně stráveném času v přírodě stejně jako ty. 


Budeme spát pod širákem a budeme si vařit vegetariánské jídlo v ešusu na ohni nebo na vařiči. Za víkend ujdeme kolem 30-35 km a v sobotu budeme dobrovolničit cca 6 hodin - bude to tedy trochu náročnější akce. Oproti dřívějším ročníkům bychom chtěli akci udělat trochu více progamovou, ale samozřejmě za chůze.:) Na akci vítáme všechny mladé lidi ve věku 15 až 26 let a rádi uvidíme i vás, kteří jste ještě na žádné akci nebyli. Cena akce je 200 Kč pro členy Hnutí Brontosaurus, 250 Kč pro nečleny.


Prosíme, vyhraď si dostatek času na celou akci! Jelikož je Český les hůře dopravně dostupný, tak budeme v neděli končit pravděpodobně až kolem páté odpoledne. Stejně tak si udělej čas v pátek odpoledne na odjezd již před 14:00 (počítáno z Prahy). Na druhou stranu nám to poskytne dostatek času místo pořádně prozkoumat a vychutnat si Český les co nejvíce.


Stále bereme kluky, ale holky už jen jako náhradnice.

  • Ubytování: Budeme spát pod širákem. Pro případ deště si s sebou vezmeme plachty. Porobnosti si řekneme mailem.
  • Strava: vegetariánská

Dobrovolnická pomoc

Budeme pomáhat na lokalitě Pavlova Huť, kde se rozdělíme na skupinky a budeme pomáhat s managementem chráněného území, které povede k zachování místních původních druhů. Spolupracujeme s CHKO Český les, které práci zajišťuje a ochránci z jejich řad budou na lokalitě s námi, takže se dozvíme i něco zajímavého o místním prostředí a proč je naše pomoc důležitá.

Na akci budeme pracovat přibližně 6 hodin denně.

Malá ochutnávka

Víkendovku pořádá Základní článek Hnutí Brontosaurus Rozruch. Jsme skupinka nadšených lidí, kteří rádi jezdí do přírody a rádi o ni pečují. Užíváme si spoustu zábavy a společně stráveného času. Jezdíme pomáhat do Krkonoš, na Šumavu, do Českého krasu a mnoho dalších míst v Čechách, kde na našich akcích sázíme stromy, kosíme louky, obnovujeme mokřady nebo jinak pomáháme s péčí o krásná a chráněná místa v naší krajině. Na našich akcích rádi uvítáme prvoúčastníky.


Tato víkendovka je již třetí v pořadí s názvem Už tam budem?. První ročník jsme pomáhali v Orlických horách v Neratově a loni jsme si našli stálou spolupráci s CHKO Český les. Snažíme se vytvořit neobyčejnou akci skloubením puťáku a dobrovolnické práce. Tato kombinace nám dává možnost se dostat do hůře přístupných oblastí a můžeme tak pomoct na zajímavých lokalitách v zapadlých koutech Česka.

Organizační tým

Těší se na tebe Kuba, Barča a Markét.
Pořádá Rozruch

Kontakt

Kontaktní osoba: Barča
E-mail: uztambudem@brontosaurus.cz
Telefon: +420 737 815 873
Webová stránka: odkaz