Podzimní radostí

akce památky
víkendovka
Datum
Místo Klášter Porta Coeli u Tišnova
Věk 15–26 let
Cena 300
Kontaktní osoba Tereza Müllerová
+420 722 404 898
ter04bady@gmail.com
Akce je vhodná i pro ty, co s námi jedou poprvé.

Co na nás čeká

Jdeš lepivým blátem a se vzpaženýma rukama se díváš na nebe. Dlaněmi si vytvoříš imaginativní dalekohled, pro Tebe v ten moment tak reálným. Na obloze si tiše čteš, že nám na jih odlétají husy. Jejich těžká křídla mávají sbohem létu, které nám náhle zešedivělo. Vítr běží po kraji a čistí stromy, aby země mohla spát. I listí tak odlétá, zlaté, rudé, některé radostná vzpomínka ještě drží nad zalidněnou úžlabinou. Na zahradě nám jablíčka zvoní o zem. K večeru mlha se vaří. Pískot babiččiny varné konvice. Jinak ticho, chudé jako polní myš. Jen poezie sem tam zavadí o prózu.

     Skryj se s námi před šedí podzimních dnů a pojeď s námi se uvolnit zpátky do radostnění, s kterým odlepíme to blátivé pochmurno, které se nám začalo lepit na paty. Pomocí hry, poznání a tvoření zpřítomníme okamžiky. Protože tvorba je jeden ze způsobů, jak vyjádřit to kým jsme. 

Co, kde a jak

   Těš se na dobrovolnicko-zážitkovou víkendovku s hravým programem plného otevřeného sdílení a inspirace. Vyzkoušíš si dobrovolnickou práci v prostředí tajuplného a stále aktivního kláštera Porta Coeli, kde budeme také ubytování. Poznáš se tu s podobně naladěnými lidmi jako jsi ty a společně prozkoumáme jeho zákoutí.     

     Na akci vítáme všechny zájemce ve věku 15 až 26 let.

     Spát se bude ve vlastních spacácích na postelích. Začne se v pátek po příjezdu na místo, kde se seznámíme.

     Vařit si budeme vegetariánskou stravu od pátečního večera do nedělního oběda. V případě zájmu můžeme nabídnout i stravu klasickou.

     V ceně je zahrnuto ubytování, energie a strava.

  • Ubytování: Spát se bude ve vlastních spacácích na postelích.
  • Strava: vegetariánská

Dobrovolnická pomoc

Dobrovolnická pomoc bude jemná, kyprá a bude vonět lesem. Podzim je doba, která krásně vybarvila listy většinu listnatých dřevin. Je to důmyslné přizpůsobení se cyklu ročních období. A k tomuto koloběhu se váže ještě další, spadané listí na zemi totiž zetlí, promění se v humus a živiny se tak stromům vrátí. S rozkladem listí vzniká listovka, s jejíž výrobou budeme primárně pomáhat. Další práce budeme vykonávat dle aktuální potřeby kláštera. Typově se práce pohybuje od úklidu vnitřních klášterních prostor přes úpravy jako např. škrabání omítky apod. až po venkovní práce jako je např. převážení zeminy, klučení sadů, výroba biouhle apod.

      Práci věnujeme v sobotu cca 6 hodin, restíky pak případně doděláme v neděli.

    

Na akci budeme pracovat přibližně 6 hodin denně.

Malá ochutnávka

Organizační tým

Těší se na tebe Tereza, Dominika, Natálie a Alena.
Pořádá Rozruch

Kontakt

Kontaktní osoba: Tereza Müllerová
E-mail: ter04bady@gmail.com
Telefon: +420 722 404 898