Limity jste vy

akce příroda
víkendovka
Datum
Místo Klubovna Brontosaura Čejkovice
Věk 17–99 let
Cena 250
Kontaktní osoba Mucha
+420 731 192 761
limityjstevy@brontosaurus.cz

Co na nás čeká

Můžeme změnit svět za jeden víkend, jediný limit jsi ty a tvé nasazení.

 

V těsné blízkosti je školní zahrada, která potřebuje velkou pomoc s údržbou, aby mohla sloužit svému účelu další dlouhá léta. Jak moc ji pomůžeme, bude na nás, ale každá pomoc se počítá.

Co, kde a jak

Čeká tě pracovní víkendovka s poklidným doprovodným programem. Celý čas strávíme v malebné jihomoravské obci Čejkovice (okres Hodonín) a to hlavně v blízkosti brontosauří klubovny, která bude naše zázemí. Ale nebudeme celý víkend jen pracovat, ochutnáme také život na dědině. Spát budeme uvnitř klubovny na svých karimatkách, ale je možnost spát i venku pod podzimní oblohou. Strava bude pestrá, převážně z místních, či domácích surovin a ať už vegetariáni, tak i masožravci nebudou o hladu.

 

Účastnický poplatek je pro členy HB 200 Kč, pro nečleny 250 Kč.

  • Ubytování: Spát budeme společně uvnitř klubovny ve svých spacácích a na svých karimatkách, možnost je spát i pod širým podzimním nebem v Blízkosti klubovny.
  • Strava: ne-vegetariánská, vegetariánská

Dobrovolnická pomoc

Náplní práce bude údržba školní zahrady, která slouží nejen jako venkovní učebna pro žáky, ale i jako příjemné místo na procházky pro veřejnost, či jako pestrý prostor pro menší i větší zvířátka. Největší úkol bude záchrana jezírka, před zánikem.

Na akci budeme pracovat přibližně 6 hodin denně.

Malá ochutnávka

Víkendovku pořádají dva bratři ze Základního článku Hnutí Brontosaurus Čejkovice. Ano Čejkovice, tam, kde se uskutečnilo loňské Potáborové setkání. Jejich tradiční prosincové víkendovky Na poslední chvílí a Zase na poslední chvíli se staly legendární. Tyto akce, pod vedení bratrů jsou spíše pracovní, doplněné poznávání okolí a místních tradic. Noční běhačky spíše do programu nedávají, ví, jak jsou vinohrady dlouhé a jak lehce se v nich neznalý může ztratit.

Organizační tým

Těší se na tebe Mucha, Petr a Jiří.
Pořádá BRĎO Čejkovice

Kontakt

Kontaktní osoba: Mucha
E-mail: limityjstevy@brontosaurus.cz
Telefon: +420 731 192 761