Klima startup

víkendovka
Datum
Místo Brno, Rozmarýnek
Cena 500/400
Kontaktní osoba Tereza Opravilová
+420 736 720 568
akce-priroda@brontosaurus.cz

Co na nás čeká

Pojď hledat cesty, jak zmírňovat dopady klimatické změny na krajinu skrze dobrovolnictví! Pojeď na víkendový kurz Klima startup, s podtitulem adaptace a krajina. Zaměříme se na adaptační opatření v krajině, která můžeme realizovat dobrovolnicky, a dále na to, jak k tématu klimatu a krajiny směřovat zážitkově vzdělávací program akce.

 

Dozvíš se, čemu krajina čelí vzhledem k dopadům klimatické změny a jaké jsou způsoby, jak ji na tyto dopady přizpůsobit. Společně se zaměříme se na to, jak můžeme zapojit dobrovolníky a veřejnost do realizace adaptací v krajině a budeme mít možnost diskutovat s lidmi, kteří se tomuto tématu věnují. Ukážeme si, jak téma krajiny a klimatu provázat také do dalších částí dobrovolnicko zážitkových akcí a jak pomocí her tato témata předat účastníkům.

 

V neposlední řadě se na Klima startupu potkáš s partou inspirativních účastníků, organizátorů a lektorů!

Co, kde a jak

Víkendový kurz je určen pro organizátory a organizátorky, ale i účastníky a účastnice nejen z Hnutí Brontosaurus, kteří*ré se chtějí více zorientovat v problematice dopadů klimatické změny na krajinu a nalézt cesty, jak na dobrovolnických akcích společně a aktivně přizpůsobovat krajinu na měnící se podmínky.

 

Akce se koná v Brně ekocentru Lipka Rozmarýnek, začíná v pátek v 18 hodin, končí nedělním obědem ve 13 hodin. Spaní v objektu je na karimatkách ve vlastních spacácích. Těšit se můžeš na výborné veganské jídlo. Cena akce je 500 Kč, pro členy a členky Hnutí Brontosaurus 400 Kč. V ceně je zahrnuto ubytování, strava od pátku do neděle, materiál a lektorné.

 

Během víkendu se můžeš těšit na témata workshopů a programových bloků: 

 

Krajina, klimatická změna a veřejnost, lektor Martin Smetana (Nadace Partnerství)

Klimatické vzdělávání a zážitková pedagogika, lektor Martin Tománek (Na Zemi)

Metoda dobrovolnicko zážitkových akcí, lektor Dalimil Toman (Hnutí Brontosaurus)

Příklady dobré praxe a sdílení zkušeností

  • Ubytování: v objektu na vlastních karimatkách, ve spacácích
  • Strava: veganská

Malá ochutnávka

Organizační tým

Těší se na tebe Terka.
Pořádá HB

Kontakt

Kontaktní osoba: Tereza Opravilová
E-mail: akce-priroda@brontosaurus.cz
Telefon: +420 736 720 568