Píseň čaje

akce příroda
víkendovka
Datum
Místo Kutiny a Přírodní památka Pláně
Věk 16–30 let
Začátek akce
Cena 200 Kč
Kontaktní osoba Markéta
+420 724 952 731
pisencaje@brontosaurus.cz

Co na nás čeká

Ticho. Jediné, co cítíš, je chladný horský vzduch, který ti maluje na kůži roztodivné obrazce. Tajuplná a trochu potemnělá atmosféra kláštera ještě více umocňuje jeho impozantní vzhled. Před klášterem vidíš postavy všudypřítomných mnichů, kteří pomalu kráčí za svým osudem a ty si říkáš, jak dokážou být tak klidní? Tak majestátní? Z celého místa přímo dýchá uvolnění, ještě podtržené jemným klokotáním čaje. Nepřetržitě ti šeptá slova útěchy, zatímco se se syčením přelévá do misky. Stále dokola a dokola, pořád ta stejná píseň. A ty sedíš v obklopení svíček, unavené tělo necháváš odpočívat na vyšívaných polštářích, plicím necháváš vdechovat ten samý vzduch co před chvílí. Čas se tady nekonečně vleče, možná jako by nikdy neexistoval. A všude kolem to ticho. To těžké a osvobozující ticho.

Pojeď s námi si aktivně odpočinout pryč od ruchu civilizace na Kutiny. Pomůžeme místní přírodě, a pak budeme odpočívat, povídat si a zkoušet různé způsoby trávení volného času.

Co, kde a jak

Budeme se pohybovat v osadě Kutiny na Tišnovsku. Spát se bude ve vlastních spacácích na matracích, popřípadě na karimatkách, lze spát i na louce pod širým nebem. Strava bude vegetariánská od pátečního večera do nedělního oběda.

Po práci se budeme věnovat intenzivní relaxaci.

  • Ubytování: Stodola; ve vlastních spacácích na matracích, na seně nebo na karimatce.
  • Strava: vegetariánská

Dobrovolnická pomoc

Pomůžeme s obnovou svahů (likvidace náletů), abychom pomohli udrželi biotop pro teplomilné živočichy. Trochu si i zakosíme. Za víkend budeme pracovat cca 6 hodin.

Na akci budeme pracovat přibližně 6 hodin denně.

Malá ochutnávka

Organizační tým

Těší se na tebe Michal, Olfi, Zoe, Markéta a Jan.
Pořádá Orchis

Kontakt

Kontaktní osoba: Markéta
E-mail: pisencaje@brontosaurus.cz
Telefon: +420 724 952 731