Klima v dobrých rukou aneb teče nám do bot?

akce příroda
víkendovka
Datum
Místo Kutiny a Přírodní památka Pláně
Věk od 15 let
Začátek akce
Cena 200
Kontaktní osoba Niky Stará
+420 731 885 908
tecenamdobot@gmail.com
Web akce: facebook.com

Co na nás čeká

Letní bouře, monzun, nebo úporné sucho? Tak to nás snad na víkendovce nepotká. A pokud, tak nepřízně počasí určitě vynahradí parta podobně smýšlejících lidí, se kterou bude možné problematiku změny klimatu rozebrat ze všech stran. Společně pak vyslechneme zajímavou přednášku a během her se zamyslíme, jak klimatu podat pomocnou ruku. Za jasných letních nocí předpovídáme večer strávený pod hvězdnou oblohou s hudebním i táborákovým doprovodem :)

Co, kde a jak

Strávíme víkend v malebné osadě Kutiny, coby kamenem dohodil z Brna. Naše základna, se nachází v údolí malé říčky Libochovky. Nocovat se bude ve vlastních spacících na matracích. Přesto doporučujeme přibalit karimatku pro venkovní aktivity.

 

Strava bude zajištěna od pátečního večera do nedělního poledne. Pokud máte zájem vzít něco víc k ohni, tak směle do toho ;)

 

  • Ubytování: Ubytovaní budeme v bývalém hospodářství v obci Kutiny. Spaní je na matracích/karimatkách/seně ve vlastních spacácích, případně lze za jasného večera využít nedaleké louky k přespání pod širým nebem.
  • Strava: vegetariánská, veganská

Dobrovolnická pomoc

Pracovat budeme ve dvou skupinách. Jedna skupina bude v nedalekém lese prořezávat nepůvodní smrkovou výsadbu, a připravovat tak prostor pro přirozený habrobukový les, který v budoucnu smrčinu nahradí. Druhé komando bude kosit a hrabat druhově pestrou louku, na které si pak za tmy uděláme táborák.

 

Akci pořádáme v rámci Týdne pro klima 2023 :)

 

 

Na akci budeme pracovat přibližně 6 hodin denně.

Malá ochutnávka

Organizační tým

Těší se na tebe El, Kuba, Viky a Niky.
Pořádá Orchis

Kontakt

Kontaktní osoba: Niky Stará
E-mail: tecenamdobot@gmail.com
Telefon: +420 731 885 908
Webová stránka: odkaz