Těžký život na Kopanicích

akce příroda
víkendovka
Datum
Místo Žítková - Hutiska
Věk 18–99 let
Cena 350
Kontaktní osoba Zdeněk Čoko Benda
+420 606 619 918
cokynek@post.cz

Co na nás čeká

Určitě si někdy pokládáš otázku, jak se žilo v době, kdy moderní technologie ještě nebyly a vrcholem techniky byl telegraf a pošta. Možná i se zájmem přemýšlíš o tom, jak se asi žilo mimo oblast tvého bydliště… Pokud jsi na toto skutečně zvědavý, pak je naše akce právě pro tebe jako stvořená. Na vlastní kůži si v rámci programu zažiješ život obyvatel Moravských Kopanic přesně tak, jak ještě probíhal na začátku minulého století. Tento drsný a vzdálený kraj měl a dodnes má své kouzlo a romantiku. Neváhej a pojď si ji prožít na vlastní kůži… ;-)

Co, kde a jak

Začne se v pátek po příjezdu na místo ubytování, kde proběhne malé seznámení s Kopanicemi, jejich specifiky, historií a bude osvětlen smysl práce, kterou budeme dělat. Zároveň se splněním úkolu, ke kterému budeš potřebovat potravinu dle pokynu ze zvadla, společně seznámíme.Sobota začne budíčkem a snídaní. Po ní bude následovat práce na lokalitě. V mezičase bude svačina, po práci oběd. Po obědě a siestě bude následovat hra na motivy života na Kopanicích. Počítejte ale s tím, že to může být náročné… Večer bude oheň, oldomáš a nezapomeňte hudební nástroje.Neděle začne snídaní, po které se v rámci další hry znovu ponoříme do života Kopaničářů v minulém a předminulém století. V mezičase bude svačina a program završíme společným obědem, po kterém se rozejdeme do svých domovů. Příspěvek na akci je 350,-- Kč.

  • Ubytování: Nocovat budeme na půdě staré stodoly na vlastní karimatce a ve vlastním spacáku. Doporučuji si vzít celtu nebo něco nešustivého pod karimatku.
  • Strava: ne-vegetariánská, vegetariánská

Dobrovolnická pomoc

Budeme se věnovat odstraňování náletů v místě současného i budoucího sadu původních bílokarpatských odrůd, likvidaci větví odstraněných náletů a křovin, možná dojde i na kácení a další potřebné práce.

Na akci budeme pracovat přibližně 6 hodin denně.

Malá ochutnávka

V lokalitě pravidelně probíhají sadařské, včelařské, kučovací, kosící a řemeslné víkendovky, letní tábory pro děti, mládež a rodiče s ratolestmi a to jak pod taktovkou Hnutí Brontosaurus, tak Skautu.

Organizační tým

Těší se na tebe Krtek.
Pořádá Oldomáš

Kontakt

Kontaktní osoba: Zdeněk Čoko Benda
E-mail: cokynek@post.cz
Telefon: +420 606 619 918