Tajemství v kameni

dobrovolnická
prázdninová
Datum
Místo Zámek Bravantice/ lom Stará Ves u Bílovce
Věk 15–30 let
Začátek akce
Cena 1000
Kontaktní osoba Bára Dedková
+420 736 143 849
dedkova.bara@gmail.com
Akce je vhodná i pro ty, co s námi jedou poprvé.

Co na nás čeká

Bravantický zámek v noci ožívá. Skřípou schody, dveře se samy zprudka zavírají a chodbami chodí tajemná Mora. Dosud se o tom jen šeptalo, ale teď už je to nad míru jasné - na zámku straší. Na zdech se objevují tajemné nápisy a zdá se, že nějaká síla volá o pomoc. Proto se na místo sjíždí skupina mladých lidí, jimž není osud zámku a jeho obyvatel lhostejný.

Co, kde a jak

Dobrovolnicko - zážitková akce, na níž budeme pomáhat v opravě zámku v Bravanticích a při údržbě lomu Stará Ves u Bílovce. Práce je různorodá a každý si najde tu svou - od čištění náletů po kosení, opravování zdí. Spát se bude na karimatkách na zámku a po širákem v lomu (2 - 3 noci), jídlo si budeme vařit sami.

  • Ubytování: na zámku a v lomu pod širákem
  • Strava: ne-vegetariánská

Dobrovolnická pomoc

Zámky v Bravanticích až do roku 2021 pustly, nyní je ale opět má v majetku obec a snaží se z nich udělat důstojnou dominantu obce. Jsou v neutěšeném stavu a práce je zatím základní - péče o neupravený park, vyklízení místností a vše, co je zrovna potřeba. V lomu ve Staré Vsi u Bílovce se snažíme uchovat stepní ráz lokality a podpořit bujení vzácných druhů rostlin a zvířat, spolupracujeme s odborníky z Ostravské univerzity. Budeme především kosit a hloubit tůňku.

Na akci budeme pracovat 6 dní, každý den zhruba 6 hodin.

Malá ochutnávka

Organizační tým

Těší se na tebe Barbora, Ondřej, Adam a Karolína.
Pořádá Chudák Svišť

Kontakt

Kontaktní osoba: Bára Dedková
E-mail: dedkova.bara@gmail.com
Telefon: +420 736 143 849