Podpora zeleně v krajině

jednodenní
Datum
Místo Velké Meziříčí
Věk 0–99 let
Cena bez poplatku
Kontaktní osoba Jana Švaříčková
+420 736 697 306
janasvarickova@brontosaurus.cz

Co na nás čeká

 

Zajímá tě, jak můžeme výsadbou vhodných dřevin změnit podobu naší krajiny? Přijď a zjisti to přímo od zkušeného sadaře.

 

Dozvíš se, jak vysazovat dřeviny tak, aby z nich vyrostly dlouhověké stromy. Povíme si, jak se o vysazené stromy starat a jak zařídit, aby přežily suchá léta. Poradíme ti, jak do výsadby zapojit místní lidi. Představíme ti, jak vybrat vhodnou odrůdu dřeviny pro výsadbu a kde můžeš získat staré odrůdy. Dozvíš se, jak se domluvit s vlastníkem pozemku. Doporučíme, kde na nákup dřevin i nářadí získat finanční podporu. Zjistíš, co můžeš udělat proto, aby vzrostlé stromy mohly přirozeně zestárnout a proč by se neměly kácet. Tento seminář z naší úspěšné série seminářů Dobrovolnictví pro přírodu za časů klimatické změny pořádáme už podruhé, přijď inspirovat sebe a svými nápady i ostatní!

 

Seminář je určený pro aktivní občany, kteří chtějí realizovat drobná prospěšná opatření v krajině. Také pro stávající i nové organizátory z environmentálních neziskových organizací či z organizací pracujících s dětmi a mládeží či pro členy místních akčních skupin.

Co, kde a jak

Seminář se bude konat v sobotu 15. 4. 2023 od 9:30 do 16:00 ve Velkém Meziříčí v ekocentru Chaloupky - Velké Meziříčí (Ostrůvek 2). Termín pro přihlášení na seminář je pondělí 10. 4. 2023 do 15 hodin.

 

Seminář pořádáme ve spolupráci s ekocentrem Chaloupky - Velké Meziříčí.

 

Účast na semináři je zdarma. Projekt podpořila Nadace OSF v rámci programu Active Citizens Fund, jehož cílem je podpora občanské společnosti a posílení kapacit neziskových organizací. Program je financován z Fondů EHP a Norska. 

 

Stravu si zajišťují účastníci semináře sami, ale plánujeme se domluvit na společném obědě v blízkosti přednáškové místnosti a pokusíme se zohlednit případná stravovací omezení. Bude zajištěno drobné občerstvení s kávou a čajem.

 

S sebou si prosím vezměte psací potřeby a zápisník.

 

Další informace o semináři včetně podrobnějšího programu upřesníme přihlášeným účastníkům v dostatečném předstihu před akcí. Pokud byste zjistili, že se semináře například ze zdravotních důvodů nemůžete zúčastnit, dejte nám to prosím co nejdříve vědět.

Malá ochutnávka

Lektorem tohoto semináře je Jan Oulehla.

Jan Oulehla je sadař, který studuje v doktorském programu na Mendelově univerzitě v Brně a ve své ovocné školce rozmnožuje staré odrůdy dřevin.

 

Srdečně vás zveme také na další semináře ze série Dobrovolnictví pro přírodu za časů klimatické změny.

Najdete je zde: https://brontosaurus.cz/kurzy-a-prednasky/

Projekt podpořila Nadace OSF v rámci programu Active Citizens Fund, jehož cílem je podpora občanské společnosti a posílení kapacit neziskových organizací. Program je financován z Fondů EHP a Norska. #sodvahou

Organizační tým

Těší se na tebe Jana.
Pořádá HB

Kontakt

Kontaktní osoba: Jana Švaříčková
E-mail: janasvarickova@brontosaurus.cz
Telefon: +420 736 697 306