Příběh (ne)všednosti

akce příroda
víkendovka
Datum
Místo Čejov u Humpolce
Věk 15–34 let
Začátek akce
Cena 350
Kontaktní osoba Mája
+420 724 353 062
majumaju@seznam.cz

Co na nás čeká

Každý den jíme, oblékáme, používáme a díváme se na povrch věcí. Každá z nich však nese příběh. Příběh, který není napsán v kořeni mrkve, kterou chroupeš, ale v životech, rodinách, vztazích, bolestech i radostech našich předků, dětí, lidí… Ty tvoříš příběhy! I skrze to, co jíš, kupuješ, oblékáš si… Každé malé (ne)všední rozhodnutí je zázrak. Naší velkou inspirací, jak pěstovat dobré příběhy, je Stáňa a její komunitou podporované zemědělství. Můžete se s námi zapojit do smysluplného díla a objevit (ne)všední možnosti svých každodenních malých zvyků. Objevit skryté krásy své malé velké síly a podělit se s námi o ni. Na víkendovce na Stánině farmě se budeme věnovat KPZ, odpovědnému spotřebitelství, ale taky způsobům, jak měnit svůj život pěstováním dobrozvyků a efektivním bojem s tím, čeho se chceme zbavit. To vše hlavně prakticky.

Co, kde a jak

Sejdeme se v pátek v 17:50 na nádraží v Humpolci, případně v 18:00 na zastávce Humpolec, poliklinika. Z Humpolce se posléze přesuneme na 5 km vzdálenou farmu v Čejově. Spát budeme v podkroví ve vlastních spacácích, strava bude vegetariánská a s láskou paní Stáni připravovaná. Pro potvrzení vážného zájmu se akce zúčastnit ještě prosíme o vratnou zálohu 350 Kč (pokyny k platbě zašleme s potvrzením přihlášky). Pokud na akci přijedeš vrátíme Ti zálohu a proplatíme jízdenky. Strava na akci je zdarma. Zálohu prosíme proto, že připravit kvalitní víkendovku je nelehký úkol, který má smysl jen tehdy, můžeme-li s Vámi opravdu počítat. Děkujeme za pochopení.

  • Ubytování: V budově.
  • Strava: vegetariánská

Dobrovolnická pomoc

Pomůžeme s přípravou záhonů a výsadbou zeleniny, přesazováním sazenic, stavbou foliovníku či výsadbou keřů. Práce na farmě je vždy spousta, takže si budete moci vybrat, co byste se nejraději naučili a do čeho se zapojili.

Na akci budeme pracovat 2 dny, každý den zhruba 8 hodin.

Malá ochutnávka

Organizační tým

Těší se na tebe Čoko, Kamila a Marie.
Pořádá Oldomáš

Kontakt

Kontaktní osoba: Mája
E-mail: majumaju@seznam.cz
Telefon: +420 724 353 062