Už tam budem?

akce příroda
víkendovka
Datum
Místo Český les
Věk 15–28 let
Cena 200/250
Kontaktní osoba Barča
+420 737 815 873
uztambudem@brontosaurus.cz
Web akce: facebook.com
Akce je vhodná i pro ty, co s námi jedou poprvé.

Co na nás čeká

Již máme plno. Další zájemce bereme jen jako náhradníky. :)


Ranní paprsky slunka tě hladí po tváři a ty se probouzíš do nového dne. Vzpomínáš na večerní usínání pod hvězdami. Miluješ spaní pod širákem. Promneš si oči, prohlédneš si stěnu porůstající mechem a v dáli uvidíš velkou louku. Tak tam budu pomáhat rosnatkám! Obuješ si pohorky, nemůžeš se dočkat, až tam budeš.


Zažij víkend v opuštěné krajině českoněmeckého příhraničí. Objevuj zapomenutá stavení s novými přáteli a zkoumej, jak se příroda mění kolem bývalých sklářských hutí, osad a pohraničních budov. Užij si dobrý pocit ze smysluplné a dobře odvedené práce na podporu klíčení rosnatek ve volné přírodě.

Co, kde a jak

Čeká tě dobrovolnicko-zážitková víkendovka v zapomenutém kraji Českého lesa, kde budeme chodit, zkoumat okolí, bavit se a pomáhat rosnatkám. Potkáš se zde asi s šestnácti podobně naladěnými mladými lidmi, kteří touží po dobrodružství a smysluplně stráveném času v přírodě stejně jako ty.


Budeme spát pod širákem a budeme si vařit vegetariánské jídlo v ešusu na ohni nebo na vařiči. Za víkend ujdeme kolem 35-40 km a budeme pracovat cca 6 hodin - bude to tedy trochu náročnější akce. Na akci vítáme všechny mladé lidi ve věku 15 až 28 let a rádi uvidíme i vás, kteří jste ještě na žádné akci nebyli. Cena akce je 200 Kč pro členy Hnutí Brontosaurus, 250 Kč pro nečleny.


Prosíme, vyhraď si dostatek času na celou akci. Jelikož je Český les hůře dopravně dostupný, tak budeme v neděli končit pravděpodobně až kolem páté odpoledne. Stejně tak si udělej čas v pátek odpoledne na odjezd již před 14:00 (počítáno z Prahy). Na druhou stranu nám to poskytne dostatek času místo pořádně prozkoumat a vychutnat si Český les co nejvíce.

  • Ubytování: Spaní pod širákem
  • Strava: vegetariánská

Dobrovolnická pomoc

Náplní práce bude dělání rýh pro klíčení rosnatek v NPP Na požárech. Vyskytuje se zde přirozené rašeliniště s cennými biotopy, kde roste řada vzácných a chráněných rostlin.

Na akci budeme pracovat přibližně 6 hodin denně.

Malá ochutnávka

Víkendovku pořádá Základní článek Hnutí Brontosaurus Rozruch. Jsme skupinka nadšených lidí, kteří rádi jezdí do přírody a rádi o ni pečují. Užíváme si spoustu zábavy a společně stráveného času. Jezdíme pomáhat do Krkonoš, na Šumavu, do Českého krasu a mnoho dalších míst v Čechách, kde na našich akcích sázíme stromy, kosíme louky, obnovujeme mokřady nebo jinak pomáháme s péčí o krásná a chráněná místa v naší krajině.


Tato víkendovka volně navazuje na loňskou akci Už tam budem?, která se konala v Orlických horách. Snažíme se vytvořit neobyčejnou akci skloubením puťáku a dobrovolnické práce dohromady.

Organizační tým

Těší se na tebe Kuba, Barča a Markét.
Pořádá Rozruch

Kontakt

Kontaktní osoba: Barča
E-mail: uztambudem@brontosaurus.cz
Telefon: +420 737 815 873
Webová stránka: odkaz