Great reset

dobrovolnická
prázdninová
Datum
Místo Templštejn
Věk 15–26 let
Začátek akce
Cena 1300/1400
Kontaktní osoba Peťa
+420 731 637 516
greatreset@brontosaurus.cz
Web akce: fenix.brontosaurus.cz

Co na nás čeká

Probouzíš se, hlava ti třeští, malátně se rozhlížíš okolo sebe, Krajina je ti povědomá, ale zároveň cizí. Přijde ti, jakoby se zde něco změnilo, jakoby se ztratila ruka člověka, která krajinu pečlivě utvářela a opečovávala. Vše působí jaksi divoce, rozmazaně, nejasně... Slunce tě pálí do očí až musíš sklonit pohled. Po chvíli se konečně rozkoukáš a všímáš si nehybné postavy, zaostříš svůj zrak a matně rozpoznáváš obrysy těla a po chvíli i obličej.. Není ti příliš povědomý, snažíš se vzpomenout jestli jsi ho někdy neviděl, nebo, co se stalo. Tvá mysl je však zastřená, myšlenky se ti překrývají, silně tě znavují, že ani nedokážeš rozlišit bdělé snění od reality. Zdá se ti, že tě zase přemáhá spánek…

Co, kde a jak

Náš tábor se bude odehrávat v alternativní realitě naší doby, ve světě, kde došlo k rozpadu řádu a civilizace a jejich přeměny do chaosu v němž dokáží přežívat a prosperovat jen ti nejsilnější. Bude to zkrátka postapo řízlé různými excentrickými až švihlými nápady a programy, které nakombinují prvky LARPu, dřevárny i klasických táborových her. Ale hlavně to bude zábava...

 

Budeme spát přímo na hradě; pod hvězdami nebo ve stanu (v případě bouřky se pak můžeme skrýt do dřevěné boudy), vařit si budeme na ohništi a snídat s výhledem na zalesněné říční údolí. Během horkých letních dní nás pak osvěží průzračně čistá voda řeky Jihlavy.

 

Fénix na Templštejn začal jezdit v roce 2013. Letos už to bude desátý tábor v řadě, který se tu koná. A určitě nezůstane ani posledním. Prožili jsme příběhy renesančních alchymistů, Keltů, neohrožených zbojníků, tajemných templářů, odvážných partyzánů i španělských conquistadorů. Hrad nás okouzlil svou tajuplnou atmosférou i osobností majitele pana Hamzy, kterýžto si místo šetření na auto raději našetřil na hrad a vlévá do něj kopu času a energie.

 

Hrad Templštejn byl založen ve 13. století řádem Templářů. V roce 1312 byl ale řád rozpuštěn a s tím se i hrad dostal do rukou nových majitelů. Do poloviny 16. stol, kdy pravděpodobně zaniká, se na něm vystřídali například páni z Lipé nebo páni z Kravař.

  • Ubytování: Pod hvězdami za příznivého počasí. V případě průtrže mračen v boudě pod střechou nebo ve stanu.
  • Strava: ne-vegetariánská, vegetariánská

Dobrovolnická pomoc

Budeme pomáhat při archeologickém výzkumu, vysekávat náletové dřeviny a pálit je, zdít, pomáhat s opravou hradu a být součástí historického a archeologického bádání.

Na akci budeme pracovat 10 dní, každý den zhruba 6 hodin.

Malá ochutnávka

Jsme Fénixové a baví nás silné příběhy, divoká zábava, neokoukané hry a magická atmosféra...

Organizační tým

Těší se na tebe Karel, Dawe, Honza, Fanda, Jonáš, Peťa a Vítek.
Pořádá Fénix

Kontakt

Kontaktní osoba: Peťa
E-mail: greatreset@brontosaurus.cz
Telefon: +420 731 637 516
Webová stránka: odkaz