Jesenicko potřebuje dobrovolníky na pomoc při povodních

Zapoj se tam, kde je to nejvíce potřeba. Povodně za sebou zanechaly rozbořené domy, místnosti plné bláta, zničené silnice i auta. Přijeď pomoct místním v této těžké situaci!

Spolu s Univerzitou Palackého organizujeme dobrovolnickou pomoc na Jesenicku. Každá ruka je nyní potřebná, proto si budeme velice vážit, pokud se k nám přidáš. Přečti si o tom, jak pomoc probíhá a jak se můžeš zapojit ty.

V oblasti Jesenicka Hnutí Brontosaurus dlouhodobě působí a pořádá své akce. Po záplavách proto uspořádalo okamžitou pomoc. Spolu s MUNI POMÁHÁ se v prvních dnech vyhlásila materiální sbírka. Následně po opadnutí vody jsme se na Jesenicko vydali s našimi dobrovolníky společně s dobrovolnickým centem Univerzity Palackého. Během minulého týdne a víkendu se odvedl kus práce. Chtěli bychom však vyzvat dobrovolníky k pokračování v pomoci. Povodeň zanechala v zasažených obcích velké následky a zapojení dobrovolníků bude potřebné dlouhodobě. Tvá pomoc může nyní znamenat mnoho.

Přihlas se a přijeď pomoci! Přihlašuj se prosím přes tento formulář. V případě dotazů se obrať na koordinátorku dobrovolníků, Nomuun: tel. 792 313 714.

Za pomocí se 27.–29. 9. vyráží také do Bravantic, kde Hnutí Brontosaurus pravidelně působí a byly rovněž zasažené povodněmi. Více informací najdeš na stránkách víkendovky Voda voděnka II.

Zároveň bychom chtěli povzbudit k finanční podpoře v případě, že například nemáš možnost zapojit se osobně. Přispět můžeš třeba přes Český červený kříž.

Děkujeme, pokud se rozhodneš pomoci. Zasažené oblasti se budou z povodní vzpamatovávat ještě dlouho. Díky dobrovolníkům, jako jsi ty, může být tato situace výrazně snazší.