Dojez to!

akce příroda
víkendovka
Datum
Místo Divoká Šárka
Věk 15–26 let
Cena 200/250
Kontaktní osoba Kuba
+420 728 344 633
divokasarka@brontosaurus.cz
Akce je vhodná i pro ty, co s námi jedou poprvé.

Co na nás čeká

Úplně poprvé jsem to zkusil asi před pěti lety s pár lidma v Dejvicích, udělali jsme z toho boršč, ale popravdě jsem se trochu štítil, když jsem se koukal, jak ho vařej. Teď to zkouším každý týden a občas se mi zadaří. Někdy si odnesu základ na salát, ale někdy třeba jen banán.

Praha, jak ji neznáš. Zákoutí dřímajících tůněk a studánka. Pomoc přírodě. Neotřelý zážitek. Místa, na která se jindy neodvážíš vkročit. Jiná perspektiva. Najdeš poklad?

Co, kde a jak

Přijímáme hlavně kluky. Holky bereme už jen jako náhradnice.

Čeká tě dobrovolnicko-zážitková víkendovka ve městě plném příležitostí, ale i klidných přírodních zákoutí - to je Praha! Potkáš se zde s dvaceti podobně naladěnými mladými lidmi, kteří touží po dobrodružství a smysluplně stráveném času v zajímavém prostředí stejně jako ty. Budeme spát v klubovně v Praze v Dejvicích a budeme si vařit dobré vegetariánské jídlo. Na akci vítáme všechny mladé lidi ve věku 15 až 26 let. Cena akce je 200 Kč pro členy Hnutí Brontosaurus, 250 Kč pro nečleny.

Dobrovolnická pomoc

Hlavní náplní práce bude kácení a vyřezávání náletových dřevin v prameništi a prohlubování tůní vedle studánky Korek. Jedná se o novou lokalitu v údolí Divoká Šárka, které se snažíme navrátit druhovou pestrost. Prosvětlením tohoto malého údolí vytvoříme vhodné podmínky pro světlomilné rostliny a prohloubením tůní zase přilákáme obojživelníky. Můžeme tak prameništi dát nový zajímavý život. Prací strávíme sobotní dopoledne a část odpoledne, přibližně 6 hodin. Lokalita je pod záštitou Odboru ochrany prostředí hlavního města Prahy, se kterým spolupracujeme.

Malá ochutnávka

Víkendovku pořádá Základní článek Hnutí Brontosaurus Rozruch. Jsme skupinka nadšených lidí, kteří rádi jezdí do přírody a rádi o ni pečují. Užíváme si spoustu zábavy a společně stráveného času. Jezdíme pomáhat do Krkonoš, na Šumavu, do Českého krasu a mnoho dalších míst v Čechách i na Moravě, kde na našich akcích sázíme stromy, kosíme louky, obnovujeme mokřady nebo jinak pomáháme s péčí o krásná a chráněná místa v naší krajině.

Organizační tým

Těší se na tebe Káťa, Běta a Kuba.
Pořádá Rozruch

Kontakt

Kontaktní osoba: Kuba
E-mail: divokasarka@brontosaurus.cz
Telefon: +420 728 344 633