Cesta environmentální výchovy

jednodenní
Datum
Místo online na FB Hnutí Brontosaurus
Začátek akce
Cena bez poplatku
Kontaktní osoba
+420 777 904 125
refresh@brontosaurus.cz
Web akce: facebook.com/events/428897991836230/?acontext=%7

Co na nás čeká

Osobní příběh Jirky Kulicha, zakladatele ekocentra DOTEK, nás provede také vývojem environmentální výchovy u nás. Poznáme, jak Jirka začínal v přírodovědném kroužku, jak později poznal Hnutí Brontosaurus a jak jej to ovlivnilo. O jeho cestě k organizování akcí a pak dál k angažmá v tehdejších kauzách v ochraně životního prostředí. O tom, jak se téma environmentální výchovy vyvíjelo před, během a po Sametové revoluci, o tom jaké to bylo využít brontosauří zkušenosti při zakládání ekocentra. Jak se dařilo činnost profesionalizovat.Těšit se můžete zejména sdílení zkušeností. Co se u nás v envirovýchově dařilo a daří. Co se naopak ukazuje jako slepá cesta. Čím se inspirovat v moderních trendech. Co by Jirka doporučil pro envirovýchovu, vzdělávání či osvětu na brontosauřích či jiných dobrovolnických akcích. Jaká je jeho osobní zkušenost, jak lidi pro ochranu přírody nadchnout a jak si sám udržet motivaci v mnohdy sisyfovské práci.

Co, kde a jak

Online přednáška se koná v rámci organizátorského setkání Refresh. V rámci této akce promítáme dále přednášky: Smysl a etika péče o životní prostředí (Bohuslav Binka) Živá voda v krajině (Jiří Malík) Königsmühle na rozhraní věků (Petr Mikšíček) Jednou Brontosaurus, navždy Brontosaurus (panelová diskuze) Více informací na webu https://refresh.brontosaurus.cz/ Přednášku sledujte na facebooku Hnutí Brontosaurus.

Malá ochutnávka

Jiří Kulich je jeden z nejznámějších vzdělavatelů v oblasti environmentální výchovy. Spolu s manželkou zahájili na Rýchorách v Krkonoších činnost Českého střediska ekologické výchovy, jednoho z prvních zařízení tohoto druhu u nás. V činnosti ekologického centra později až do dnešního dne pokračovali pod základním článkem SEVER. V roce 2004 získal se svou ženou Cenu Josefa Vavrouška V roce 2005 získal Cenu ministra životního prostředí.

Organizační tým

Těší se na tebe Refresh tým.
Pořádá HB

Kontakt

Kontaktní osoba:
E-mail: refresh@brontosaurus.cz
Telefon: +420 777 904 125
Webová stránka: odkaz