Řád a chaos Gleann dá Loch

akce památky
víkendovka
Datum
Místo Zámek Bučovice
Věk 15–30 let
Začátek akce
Cena 100/150
Kontaktní osoba Sidheag
+420 725 388 972
radachaos@brontosaurus.cz

Co na nás čeká

Zažij s námi atmosferickou (dobrovolnicko-zážitkovou) víkendovku na zámku Bučovice: V hlubokých lesích irských hor, v sevření dvou jezer, nepříliš dlouho po začátku našeho věku… Stojíš za zdmi poutního kláštera, na svaté půdě, jež jsi sám vyrval ze spárů této nehostinné pustiny. Tam kolem sídlí snad samotný ďábel. Jsi zde, abys šířil víru, z chaosu tvořil řád, do stínů vrhl světlo. Je přeci třeba vymýtit vše staré a nastolit nové. Je to ale tak docela pravda? To se spolu s vámi pokusíme zjistit při toulkách irskými příběhy. Při nich neopomeneme ani ochutnávku irských tanců.

Co, kde a jak

Sejdeme se v pátek večer v Bučovicích a začne večerní zážitkový program zasazený do nehostinného Irska. Po programu budeme spát přímo v zámku ve spacácích na karimámách. K dispozici je sprcha, která se možná bude hodit, protože si večer taky trochu zatančíme tradiční irské tance na báječnou irskou hudbu. Ráno se najíme a půjdeme pracovat asi na pět hodin s přestávkou v půli. Po oběde bude volno a po něm hlavní část programu. Večer si opět zatancujeme, zahrajeme deskovky, na kytaru a podobně a dle libosti budeme postupně odcházet spát. V neděli provede paní akstelánka zájemce po zámku, pak poklidíme a pojedeme kolem poledne dom. Zájemci se můžou připojit v Brně na afterparty v čajovně Za zrcadlem, bude to prima závěr.

Dobrovolnická pomoc

Pravděpodobně půjde opět o údržbu zahrady a plnění kontejnerů listím, ale možná se něco zajímavého najde i na zámku. Bučovická zámecká zahrada je opravdu klenot a po naší víkendovce navíc vždy báječně prokoukne. Někdy chystáme dříví, uklízíme prostory zámku a párkrát jsme i myli okna. A věřte, že po odstranění holubinců teda vážně dost prokoukla.

Malá ochutnávka

Jsme Fénixové. Fungujeme pospolu už čtrnáctým rokem a celou tu dobu pořádáme památkové víkendovky i tábory. Naše akce jsou často larpové a vždycky jsou plné originálních aktivit (nepoužíváme typové hry, ale vymýšlíme vlastní koncepty na netradičních principech) a dost si ujíždíme na atmosféře a silném prožitku. Mezi naše oblíbená místa patří již tradičně hrady Templštejn, Lukov, Orlík a nově i klášter Porta coeli. Občas fungujeme v poměrně drsných podmínkách (hrady v létě s minimem vody a maximem sluníčka, pravěká osada na podzim naopak plná vody a prázdná sluníčka... a podobně), ale právě Bučovice patří k těm příjemnějším místům. S omrzlými prsty z hrabání listí oceníme teplo zámeckého sálu i přilehlé kuchyně, kde klokotá horká polévka.

Organizační tým

Těší se na tebe Sidheag, Konnyr, Laetitia.
Pořádá Fénix

Kontakt

Kontaktní osoba: Sidheag
E-mail: radachaos@brontosaurus.cz
Telefon: +420 725 388 972