Včelařská víkendovka

akce příroda
víkendovka
Datum
Místo Žítková, Hutiska
Věk od 15 let
Cena 250,-
Kontaktní osoba Čoko
+420 606 619 918
cokynek@post.cz

Co na nás čeká

Celosvětově ubývá včelstev! Ale proč jsou vlastně včely tak důležité? A víte, že včela navštíví 2 500 000 květů než nasbírá 1 kg medu? Rádi byste věděli více nebo dokonce plánujete chov včel? Tak neváhejte a přijeďte! ;-)

Co, kde a jak

Pátek: V pátek se sejdeme na Žítkové v Bílých Karpatech, seznámíme se, ubytujeme, promítneme si film o včelách s výkladem, zazpíváme si a uvidíme, co všechno ještě stihneme. Sobota: Ráno začneme s přednáškou o včelařských pomůckách, úlech, jejich možnostech, jak se o včelky starat, jak zakládat nové včelstva a další. Samozřejmě, že bude přestávka na svačinku i na oběd. Po obědě budou praktické ukázky, práce ve včelstvech, kontroly úlů, oddělků, příprava pomůcek na zimu a na další včelařskou sezónu. Večer si vyrobíme svíčky ze včelího vosku a ochutnáme co nám včelky přinesly. Neděle: V neděli ráno dokončíme a pouklízíme vše, co bude potřeba a pokud zbyde čas vydáme se do okolí. Víkend zakončíme společným obědem a rozjedeme se k domovům.

Dobrovolnická pomoc

Naučíte se nutný základ o včelách, který budete potřebovat, abyste mohli včelařit. Pomůžete včelám a včelaři s náročnou péčí o včely a s jejich rozmnožováním. Pomůžete přírodě, opylení květů, úrodě a jejímu přirozenému koloběhu. Protože jak už prohlásil Albert Einstein: "Nebude-li včel, nebude života."

Malá ochutnávka

V lokalitě již proběhly brontosauří víkendovky jako třeba sadařské, kovářské, včelařské, hadí, budkovací, ale i brontosauří i skautské tábory.

Organizační tým

Těší se na tebe Čoko a spol..
Pořádá Oldomáš

Kontakt

Kontaktní osoba: Čoko
E-mail: cokynek@post.cz
Telefon: +420 606 619 918