Větrolamy, solitéry

akce příroda
víkendovka
Datum
Místo zaniklá osada Zastávka - Stillstand
Věk 15–35 let
Cena 150
Kontaktní osoba Halka Vašinková
+420 773 899 897
v12h2@seznam.cz

Co na nás čeká

Budeme sázet ovocné stromy - větrolamy a solitéry do krajiny Rychleb. Zasazení ovocného stromu změní o kousíček svět. Změní i toho kdo jej zasadil. Zasadíš strom do krajiny a víš, že pokud se ještě pár let postaráš o jeho ošetřování, tak, jak to dobrý hospodář dělá, pak budou jiní jíst ovoce Tvých činů. Lidé, ale také ptáci a zvířata.

Co, kde a jak

Bydlet budeme v přírodním domku zvaném Hobitín. Vařit bude zejména služba - budeme se v tom střídat. Pokud to počasí dovolí, může se spát i pod širákem.

Dobrovolnická pomoc

Staráme se o staré ovocné odrůdy stromů, které se zachovaly ve starých sadech v zaniklé osadě v krajině rychlebských hor. To proto, že ty staré odrůdy jsou odolnější proti dnešním škůdcům a že do krajiny více patří. Sázíme do krajiny ovocné stromy nové, protože stromy obecně krajině pomáhají: zadržují vláhu, zpomalují proudění větru. Ovoce dává pokrm člověku, ale také ptactvu a zvěři. Krajina s alejemi ovocných stromů je krásná. Díky tomu všemu se zvedá jak krása krajiny, o kterou se staráme, tak i její biodiverzita. A i to je našim cílem.

Malá ochutnávka

O zaniklou osadu Zastávka se už staráme 15 let. Vysvobodili jsme ji z džungle kopřiv, šlahounů a náletových neprostupných keřů. Dnes jde o krásné místo, kde se konají pravidelné akce pro přírodu a kde lidi baví bývat a přiložit svou ruku k dílu.

Organizační tým

Těší se na tebe Tom, Halka a spol..
Pořádá RC HB Jeseníky

Kontakt

Kontaktní osoba: Halka Vašinková
E-mail: v12h2@seznam.cz
Telefon: +420 773 899 897