Už tam budem?

akce příroda
víkendovka
Datum
Místo Orlické hory
Věk 15–26 let
Cena 200/250
Kontaktní osoba Kuba
+420 728 344 633
uzbudemvneratove@gmail.com
Akce je vhodná i pro ty, co s námi jedou poprvé.

Co na nás čeká

LAST MINUTE volné místo na víkendovku! Vyplň dotazník a pojeď s námi! :) Červnové slunce pálí a do ramen se ti zařezává batoh. Úmorné vedro ti máčí záda potem a ty se těšíš na přestávku. Po zalesněném kopci se ti otevře rozhled do krajiny a ucítíš vlažný vánek. Krásný pocit. Užíváš si výhledu, pozoruješ husté lesy, vrcholky hor a rozkvetlé louky. Stálo to za to! Vkrádají se ti myšlenky na večeři. Jak si uvařím jídlo? A kde budu tentokrát spát? Asi někde pod hvězdami… Vydej se s námi do Orlických hor. Budeme si užívat přírody, vařit na ohni a spát pod širým nebem a vůbec užívat putování krajinou.

Co, kde a jak

Čeká tě dobrovolnicko-zážitková víkendovka s partou asi patnácti podobně naladěných mladých lidí, kteří se na svém putování chtějí co nejvíce dotknout přírody. Na našem putování po Orlických horách se zastavíme v Neratově, kde odvedeme dobrovolnickou práci. Poté se opět vydáme na objevnou cestu přes vrcholky hor. Za celý víkend nachodíme něco přes 35 km a budeme spát venku pod širákem. Budeme si vařit v kotlících na ohni, případně na vařičích. Můžeš se těšit na chutné vegetariánské jídlo. Na akci vítáme všechny mladé lidi ve věku 15 až 26 let. Cena akce je 200 Kč pro členy Hnutí Brontosaurus, 250 Kč pro nečleny. Cena zahrnuje materiál a stravu na celý víkend.

Dobrovolnická pomoc

Na akci vysázíme několik stromů v okolí kostela v Neratově. Dobrovolnická práce bude probíhat ve spolupráci s místní neziskovou organizací Sdružení Neratov.

Na akci budeme pracovat přibližně 6 hodin denně.

Malá ochutnávka

Jsme účastníci pražského OHB kurzu, kteří se rozhodli pojmout svoji garantovanou víkendovku lehce netradičním způsobem. Akci pořádáme pod Regionálním centrem Hnutí Brontosaurus Praha, odkud je naše garantka Danča, a Základním článkem Rozruch, odkud je část našeho týmu. Jsme skupina nadšených lidí, kteří rádi tráví čas v přírodě s dobrou partou podobně naladěných lidí. Máme rádi, když má akce poslání a dobrovolnickou prací můžeme podpořit danou lokalitu.

Organizační tým

Těší se na tebe Bára, Klára, Daša, Kuba a Danča.
Pořádá RC HB Praha, Rozruch

Kontakt

Kontaktní osoba: Kuba
E-mail: uzbudemvneratove@gmail.com
Telefon: +420 728 344 633