Klíšťata útočí!

akce příroda
víkendovka
Datum
Místo Sudetské Sady
Věk 15–35 let
Začátek akce
Cena 200
Kontaktní osoba Halka Vašinková
+420 773 899 897
v12h2@seznam.cz

Co na nás čeká

POZOR, POZOR, Zastávku ohrozila invaze supernebezpečných klíšťat. My, stateční bojovníci, jí musíme pomoci. Podaří se nám ji zachránit a tím ji připravit na léto? Mise je to nebezpečná, ale za risk to stojí. Přidáš se?

Zažij víkend plný zážitků s partou skvělých lidí. V krásném prostředí podhůří Rychlebských hor, kde lišky dávaj dobrou noc. Staň se i ty na chvíli klíštětem a chyť si svou oběť. Budeš tak mít možnost poznat sám sebe, ale i svého hostitele.

Budeš mít taky příležitost dozvědět se něco o historii sudetských Němců a poznat okolí zaniklé osady Zastávka.

Co, kde a jak

Víkend strávíme na Zastávce, Brontosaury dlouhodobě zvelebované zaniklé sudetské osadě, která je ukrytá uprostřed rychlebských pastvin a lesů nedaleko Javorníka ve Slezsku. Už cestou do tohoto kouta Česka začíná víkendové dobrodružství. Scházíme se kolem 19:45 na autobusové zastávce a jdeme pěšky do zaniklé osady. Akce končí vždy v neděli kolem poledne odchodem na autobusovou zastávku (autobus z Uhelné ve 12:36 do Jeseníku) nebo vlakovou zastávku (vlak z Javorníka ve Slezsku ve 14:00 do Lipové Lázně).

Vaříme vegetariánsky a spíme ve slaměném domečku Hobitíně na matracích nebo karimatkách každý ve vlastním spacáku.

K dispozici je dostatek kadibudek, pitná i užitková voda. Elektřinu ani wifi na Zastávce nepotkáte… Prostě romantika jak má být.

Dobrovolnická pomoc

Boj s vysokou trávou a jiné radosti – oprava ohrádek pro ovocné stromy, oprava ohrady pro ovce, pletí záhonků s bylinami, prostě co ještě Zastávka bude potřebovat. Proč to vše? Abychom zachovali historické dědictví kteří nám tady původní obyvatele zanechali a abychom se i my mohli těšit z toho, že tady můžeme jezdit a zažívat krásné chvíle v přírodě.

Malá ochutnávka

Organizační tým

Těší se na tebe Gabka, Halka, Vašek, Tom a další.
Pořádá RC HB Jeseníky, Zastávka Jesenicko

Kontakt

Kontaktní osoba: Halka Vašinková
E-mail: v12h2@seznam.cz
Telefon: +420 773 899 897