Mongolsko - cestopisné promítání

jednodenní
Datum
Místo Hvězdová 10, Brno
Věk 12–99 let
Začátek akce
Cena bez poplatku
Kontaktní osoba Dalimil Toman
+420 605 763 112
dobrovolnictvi@brontosaurus.cz

Co na nás čeká

Putování po Mongolsku - zemi dalekosáhlých stepí, jačího mléka, polodivokých koní a drsného vnitrozemského podnebí.

Co, kde a jak

Přijďte na promítání o Mongolsku, kde jsou ve městech místo domů jurty, po stepích cválají divocí koně a místní mluví pro smrtelníky nevyslovitelnou mongolštinou. Mongolsko je fakt velká země s nejnižší hustotou zalidnění na světě. Je tam hlavně hodně prostoru a stepí a stepí a pouště a pouště a zase step..... Ale i tak je co tam objevovat! Budu vám vyprávět jak jsem do Mongolska dostopovala z Ruska a dle přesvědčení "stopovat se dá všude" chtěla prostopovat i poušť Gobi. Dost blbej nápad. Věděli jste, že v poušti je spousta písku, ale žádný silnice? Já ne.
Po dobrodružstvích na jihu Mongolska jsem toužila potkat nějaké lidi a přesunula se do Ulanbátaru a blízkého NP Gorki Terelj. Tam člověk může obdivovat mnohé budhistické chrámy, zkoušet mongolskou, čínskou nebo ruskou kuchyni a vydat se do muzea Čingischána umístěné v jeho soše s dveřmi umístěnými v jeho rozkroku.

Pokud zbude čas, promítnu vám fotky z dalších nezapomenutelných míst ve světě. Můžeme třeba diskutovat o 32 000 let starých pyramidách, nalezených v Bosně, které jsou zaručeně pravé. Nebo zaručený fake? Můžeme se ponořit do krás ruské Altaje, kterou jsem v srpnu projezdila křížem krážem na raftu, na koních i pěšky. Tam mě také poprvé v životě chytla policie a strávila jsem příjemné dopoledne na příhraniční milici.
No jo, rusové holt nemaj rádi, když se jim 50 kiláků od hranic couraj cizinci. Co kdyby viděli náhodou až do Ćíny!

Tak neváhejte přijít, nudit se určitě nebudete! Bude vyprávět a promítat cestovatelka, průvodkyně a brontosauří organizátorka Hanka Rosová.

Dobrovolnická pomoc

.

Malá ochutnávka

Těšte se na tradičně příjemný večer, kde zbude času i na neformální diskusi třeba nejen o Mongolsku, ale i dalších cestovatelských tipech a zkušenostech.

Organizační tým

Těší se na tebe Dalimil.
Pořádá HB

Kontakt

Kontaktní osoba: Dalimil Toman
E-mail: dobrovolnictvi@brontosaurus.cz
Telefon: +420 605 763 112